четвер, 21 грудня 2023 22:07

Спецтема: Війна Росії проти України

США почали термінові переговори про конфіскацію $300 млрд росбанку для України

США почали термінові переговори про конфіскацію $300 млрд росбанку для України
США почали термінові переговори про використання арештованих активів РФ для допомоги Україні. Фото: pixabay.com

Адміністрація президента Сполучених Штатів Америки Джозефа Байдена розпочала термінові переговори з союзниками про використання арештованих понад $300 млрд активів російського центрального банку для допомоги Україні.

Про це написала газета The New York Times із посиланням на високопоставлених американських і європейських чиновників, повідомила "Радіо Свобода".

Донедавна міністр фінансів США Джанет Єллен стверджувала, що без рішення Конгресу конфіскація цих коштів "не є чимось, що є юридично дозволеним у Сполучених Штатах".

Але, за даними видання, адміністрація Байдена, координуючи свої дії з "Групою семи", почала переосмислювати, чи може вона використати наявні повноваження, або ж їй слід звернутися до Конгресу з проханням ухвалити рішення про використання коштів.

Підтримка такого законодавства у Конгресі зростає, що дає адміністрації Байдена оптимізму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина передала Україні більше сотні БМП Marder

Переговори між міністрами фінансів, керівниками центральних банків, дипломатами та юристами активізувалися в останні тижні, кажуть чиновники. І адміністрація Байдена вимагає від Британії, Франції, Німеччини, Італії, Канади та Японії розробити стратегію до 24 лютого - другої річниці російського повномасштабного вторгнення в Україні.

Раніше видання Financial Times написало, що країни "Великої сімки" наблизилися до ухвалення рішення про конфіскацію російських активів та їх передачу Україні.

Сполучені Штати Америки продовжать об'єднувати міжнародні зусилля, щоби допомагати Україні, сказав державний секретар США Ентоні Блінкен.

Зараз ви читаєте новину «США почали термінові переговори про конфіскацію $300 млрд росбанку для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі