понеділок, 13 січня 2014 18:36

Євромайдан у Харкові є, а антимайдан – то домисли політиків

Євромайдан у Харкові є, а антимайдан – то домисли політиків
Фото: www.pohlyad.com

У Харкові влада всіма можливими способами намагається не допустити створення Євромайдану на манер київського.

Про те, як відбуваються протести у першій столиці України Gazeta.ua розповіли учасники євромайдану у Харкові.

"На євромайдані, а у нас їх кілька, все залежить від ситуації, люди збираються добровільно. А от антимайдани організовує в приказному порядку влада. І женуть туди рабів-учителів та інших бюджетників, наймають для острастки ще й тітушок. Вловлюєте суть? Антимайдан – то домисли політиків. Чому Кернес та інші риги так бояться нашого євромайдану? Бо розуміють, що коли народ у Харкові пробудиться і вийде на площі, то цій антидержавній владі прийде кінець",– пояснює учасник Харківського євромайдану Віктор Дудченко.

Як люди починають асоціювати себе із Євромайданом, розповідає ще одна його учасниця.

"Я сама з міста Алчевськ, що в Луганській області. Вже півроку навчаюся і живу в Харкові. Перший раз була на євромайдані після другої спроби розігнати людей. Що там відбувалося, мене просто вразило. Я простояла там з шести вечори і цілу ніч. Скажу, сама атмосфера була божественна. Другий день я провела там само",– пояснює російською Наталія Жданова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зіркам Голівуду показали криваві обличчя Майдану

Повернувшись до Харкова, дівчина почала цікавитися ситуацією, що складалася в цьому місті.

"У нас самоорганізувався власний Євромайдан. Ось і вчора, я вийшла на євромайдан в Харкові. Наше місце збору, біля так званого "Кобзаря", досить нахабно зайняли антимайданівці. Щоб не створювати провокацій, а ми за "не злий майдан", ми мирно колоною пішли до пам'ятника Григорію Скороводі. Цікаво, що по ходу нашої колони вимикали ялинки, ліхтарі і інші об'єкти, які могли б освітити нам дорогу. Пізніше, не зрозуміло звідки, як завжди, з'явився "Беркут". Як можна бачити із відзнятого мною відеоматеріалу, вони розділили дорогу на дві частини",– пояснює.

З одного боку йшли "тітушки", по центру - "Беркут", а в другій колоні йшли учасники євромайдану.

"Навіщо привезли "тітушок" і "Беркут", відомо лише Кернесу. Вже увечері ми зайшли в метро колоною і роз'їхалися по домівках. Але вважаю, створенням у Харкові Євромайдану ми досягли своєї цілі. Харків'яни вже не ті, якими були ще місяць тому. Скажу одне: Київ і Харків разом. Харківський євромайдан є. Беркут, безумовно, теж, а куди без нього? Тітушки є. Перше відео цікаве тим, що мені вдалося відзняти те, як влада Харкова, зустрічає євромайдан", – говорить Наталія Жданова.

Зараз ви читаєте новину «Євромайдан у Харкові є, а антимайдан – то домисли політиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

78

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі