понеділок, 13 травня 2013 18:36

ЄС закликає владу України не поспішати з прийняттям закону про наклеп

ЄС закликає владу України не поспішати з прийняттям закону про наклеп
Фото: comments.ua

Європейський Союз закликає українську владу не поспішати з введенням кримінальної відповідальності за посягання на честь і гідність людини.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" у четвер з посиланням на Єврокомісію.

У Брюсселі обізнані про голосування в першому читанні відповідних поправок і закликають українські власті не поспішати із внесенням змін до Кримінального кодексу, спрямованих на криміналізацію відповідальності за посягання на честь і гідність людини, тим більше під час виборчої кампанії.

Як повідомлялося, Верховна Рада 18 вересня 2012 року ухвалила в першому читанні законопроект народного депутата фракції Партії регіонів Віталія Журавського "Про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів, що стосуються посилення відповідальності за посягання на честь, гідність та ділову репутацію людини".

Документ пропонує доповнити Кримінальний кодекс статтею 145-1 "Наклеп".

Всеукраїнська акція протесту "Захисти своє право знати. Скажи ні закону про наклеп" проти ухвалення даного закону стартувала 25 вересня. Її підтримали ряд відомих ЗМІ.

У той же день Журавський зареєстрував проект постанови про скасування рішення Верховної Ради про прийняття в першому читанні проекту закону про наклеп.

З критикою законопроекту про криміналізацію наклепу виступив президент Віктор Янукович.

2 жовтня Верховна Рада ухвалила рішення про скасування прийнятого в першому читанні проекту закону.

 

 

Зараз ви читаєте новину «ЄС закликає владу України не поспішати з прийняттям закону про наклеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі