субота, 03 жовтня 2020 22:25

Єрмак пояснив призначення Фокіна

Єрмак пояснив призначення Фокіна

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що рішення про запрошення першого прем'єр-міністра України Вітольда Фокіна до Тристоронньої контактної групи було колективним. Воно ухвалювалося з огляду на його політичний досвід.

"Воно (рішення про запрошення Фокіна - ред.) ухвалювалося з огляду на те, що Фокін народився на Донбасі, пройшов дуже довгий шлях, дуже відомий на Донбасі. Плюс він має великий політичний досвід. Тобто було бажання, щоб така людина з таким досвідом та мудрістю додався в ТКГ", - пояснив політик в ефірі "Україна 24".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кравчук прокоментував звільнення Фокіна з ТКГ

Єрмак додав, що якби Фокін робив подібні заяви щодо Донбасу раніше, то його б не запрошували до ТКГ.

"Якшо ця позиція стає публічною, то цьому повинна була бути надана оцінка, і вона була надана", - наголосив глава ОП.

30 вересня президент Володимир Зеленський вирішив усунути Фокіна від переговорів у межах Тристоронньої контактної групи. Він зазначив, що в Офісі президента "неприємно вражені" особистими оцінками й коментарями Фокіна.

Фокін понад місяць перебував на посаді першого заступника голови української делегації в Тристоронній контактній групі. За цей час запам'ятався кількома скандальними заявами. Він називав бойовиків на сході України повстанцями. А нещодавно заявив, що не бачить на Донбасі війни між Україною та Росією, вважає, що бойові дії там ведуть найманці з 30 країн.

Зараз ви читаєте новину «Єрмак пояснив призначення Фокіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі