четвер, 13 жовтня 2022 18:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Ердоган знову тиснув руку Путіну

Ердоган знову тиснув руку Путіну
Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган і президент країни-агресорки РФ Володимир Путін зустрілися в Астані. Фото: East News

Під час зустрічі президента країни-агресорки Російської Федерації Володимира Путіна і президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана врегулювання війни Росії проти України не обговорювалося.

Ердоган і Путін зустрілись у четвер на полях наради з взаємодії та заходів довіри в Азії, що проходить у Казахстані. Про зустріч сказав речник Путіна Дмитро Пєсков.

Ердоган неодноразово виступав посередником у вирішенні деяких питань у війні. Зокрема, за його участі досягнули домовленості щодо відновлення експорту українського зерна на світовий ринок.

Тому очікувалося, що Україна буде однією з тем переговорів Путіна та Ердогана в Астані, повідомила BBC.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ердоган відреагував на ядерні погрози Путіна

За кілька днів до сьогоднішньої зустрічі речник президента Туреччини Ібрагім Калин заявив, що Путін "хоче укласти нову велику угоду із Заходом".

22 липня в Стамбулі відбулися переговори щодо відновлення експорту українського зерна із заблокованих російськими окупантами українських портів.

Україна підписала договір з Туреччиною та ООН щодо безпечного функціонування експортних маршрутів у Чорному морі. Другий договір Туреччина й ООН підписали з Росією.

Ердоган запропонував Путіну продовжити дію зернової угоди.

Зараз ви читаєте новину «Ердоган знову тиснув руку Путіну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі