четвер, 29 вересня 2022 11:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Ердоган відреагував на ядерні погрози Путіна

Ердоган відреагував на ядерні погрози Путіна
Президент Туреччини Реджеп Ердоган відреагував на загрозу застосування Росією ядерної зброї. Фото: eastnews.ua

Президент Туреччини Реджеп Ердоган відреагував на загрозу можливого застосування в Україні ядерної зброї Російською Федерацією.

Перехід до такої війни – це катастрофа, заявив він, передає CNN Turk.

"Ціна переходу до ядерної війни – катастрофа. Перестаньте говорити про це, не слід про це думати. Рішення за допомогою дипломатії, які б не порушували питань про ядерну війну, стануть найслушнішим кроком", – сказав Ердоган.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, скільки ядерних боєголовок має Росія

Він зазначив, що "ще більше непокоять" так звані референдуми на тимчасово окупованих РФ територіях України.

"Це ускладнює дипломатичні зусилля і може призвести до анексії окупованих територій Росією. Президент РФ Володимир Путін зробить це, якщо він щось задумав", – наголосив турецький лідер.

Туреччина підтримує територіальну цілісність і суверенітет України.

21 вересня президент РФ Володимир Путін заявив, що країни Заходу нібито влаштували "ядерний шантаж" Росії. І сказав, що РФ готова "використати всі наявні в себе засоби".

Погрози президента Росії не вплинуть на підтримку, яку надають Україні США, заявили в Пентагоні. Будь-яке застосування ядерної зброї матиме катастрофічні наслідки для РФ, сказали в Білому домі.

Зараз ви читаєте новину «Ердоган відреагував на ядерні погрози Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі