середа, 20 лютого 2013 10:35

Експерт вважає розмови про розпуск парламенту залякуванням

Експерт вважає розмови про розпуск парламенту залякуванням
Ігор Когут Фото: glavcom.ua

Розмови про розпуск парламенту - це гра та залякування. "Регіони" принципово проти мажоритарної системи. Таку думку висловив на прес-конференції голова ради Лабораторії законодавчих ініціатив Ігор Когут.

"Президент має право згідно статті 90 Конституції України достроково припинити повноваження Верховної Ради, якщо протягом 30 днів однієї чергової сесії пленарні засідання не можуть розпочатися. Є таке право, але ви розумієте, що це в жодному випадку - не обов'язок. Сьогодні найбільше дискусія точиться над тим, з якого моменту вести відлік тих 30 днів, коли сесія не скликається", - розповів Когут.

За словами експерта, скористатися своїм правом про розпуск парламенту президент може 6 березня.

"Сьогодні немає волі йти на розпуск парламенту. Звичайно, є гра, є залякування. Можна розблокувати парламент, за 15 хвилин встановити нову виборчу систему і робіть, що хочете. Але ключовим мінусом є питання голосів", - зауважив Когут.

Він зазначив, що рішення щодо розпуску парламенту залежить від погоджувальної ради і чи буде знайдений компроміс.

"Вірогідність не велика. Парламент буде розблоковано після 30-денного терміну, але президент може повернутися. Навіть, якщо почнуть ухвалювати закони і щось не сподобається, то завжди можна підвісити цей склад парламенту", - додав політолог.

Зараз ви читаєте новину «Експерт вважає розмови про розпуск парламенту залякуванням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі