пʼятниця, 10 лютого 2012 11:01

Спецтема: Луценко за ґратами

Експерт визнала, що висновки у справі Луценка лише умовні

Експерт визнала, що висновки у справі Луценка лише умовні

У Печерському районному суді Києва триває допит експерт Київського науково-дослідного інституту судово-медичних експертиз Галини Ільчук.

Як повідомив кореспондент Gazeta.ua, вона проводила експертизу стосовно завдання збитків державному бюджету внаслідок проведення урочистостей у палаці "Україна" на честь Дня міліції та стосовно нарахування зайвої заробітної плати водієві колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка Леоніду Приступлюку.

Ільчук визнала, що її висновки мають умовний характер. За її словами, під час експертизи вона співвідносила заробітну плату, яка була нарахована Приступлюку як оперативному уповноваженому капітану та помічнику міністра з умовною зарплатнею водія автогосподарства МВС у чині сержанта.

Дружина екс-міністра Ірина Луценко звернулась до експерта:

"Ви співставляли неспівставне - літри із сантиметрами. У нас є конкретна особа Приступлюк, яка працювала оперуповноваженим і умовна людина "ікс", яка працювала водієм. Скажіть, які документи вказують на те, що Приступлюку були нараховані зайві гроші?".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко пообіцяв не називати прокурора "нєдорослєм" - він обізвав його дебілом

Ільчук відповіла:

"Мій висновок є умовним. Умовно категоричним. Це була різниця (у зарплаті). Але якби було доведено, що Приступлюк виконував обов'язки водія, а не ті, що визначені наказом про призначення його оперуповноваженим, тоді б ці кошти були зайво нарахованими. На момент проведення експертизи таких документів не було. Тому це можна вважати різницею".

Луценко також звернула увагу експерта, що в усіх платіжних і розрахункових документах, які стосувалися проведення урочистостей на честь Дня міліції у 2088-2009 роках, зазначено саме "урочисті заходи".

"То що викликало у вас сумніви? Адже слово "святковий" ніде не зустрічається", - наголосила дружина екс-міністра.

Ільчук зауважила:

"Якщо гроші за оренду зали були використані не на святкові заходи, то збитків немає. Але я не можу встановити, були це святкові заходи чи ні. І, наскільки мені відомо, такого офіційного визначення досі не існує".

Утім, експерт визнала, що в жодному документі слово "святковий" не трапляється.

Ільчук сказала, що їй не надавали даних щодо роботи, яку виконував Приступлюк, та що їй не повідомили, що акт контрольно-ревізійної комісії, яка склала висновок щодо завдання збитків внаслідок відзначення Дня міліції, не показали особі, дії якої перевірялися, тобто Луценкові.

Зараз ви читаєте новину «Експерт визнала, що висновки у справі Луценка лише умовні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі