середа, 06 лютого 2013 02:00

Експерт розповів, у чому переваги Януковича на президентських виборах

Експерт розповів, у чому переваги Януковича на президентських виборах
Володимир Фесенко Фото: most-dnepr.info

Всі лідери опозиції будуть брати участь в першому турі президентських виборів у 2015 році. Таку думку на прес-конференції висловив голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

"Президентські амбіції є і у Яценюка, і у Кличка, і явно вони виросли в Тягнибока. З'являться і інші претенденти. Як визначати кандидата? Я чув таку точку зору, і це напевно так і буде, що вони прийдуть до дуже простої моделі: всі лідери опозиції будуть брати участь у першому турі виборів. Нехай самі виборці вирішують. Хто з опозиційних лідерів виходить у другий тур, той стане єдиним кандидатом. А далі ми його всі підтримаємо. Я не думаю, що буде ситуація, як на президентських виборах 2010 року, коли частина опозиційних сил, опозиційно налаштованих політиків, громадських діячів виступала з позицією проти всіх. На жаль, вибори 2015 року будуть дуже політизовані", - зазначив експерт.

За його словами, президентські вибори будуть нагадувати 2004 рік.

"Цей контраст "або-або" буде нагадувати вибори 2004 року. І у другому турі більша частина опозиційних сил підтримають того кандидата, який вийде у другий тур (опозиціонер - ред.), швидше за все. А ось хто вийде - я б зараз не поспішав з такими висновками. Тому що можуть бути сюрпризи", - сказав Фесенко.

"У чому переваги Януковича - в тому, що він, його команда, політтехнологи можуть маніпулювати, впливати політтехнологічно на те, хто може вийти у другий тур і можуть відповідно сприяти виходу у другий тур прийнятного для нього кандидата", - додав Фесенко.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, у чому переваги Януковича на президентських виборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі