субота, 18 травня 2013 15:46

Експерт: Найбільш ймовірна кандидатура на посаду міністра юстиції – Олена Лукаш

Експерт: Найбільш ймовірна кандидатура на посаду міністра юстиції – Олена Лукаш
Костянтин Матвієнко Фото: ua.golos.ua

Якщо міністр юстиції Олександр Лавринович таки залишить свою посаду заради того, щоб очолити ЦВК, то найбільш імовірна кандидатура на цю посаду – міністр Кабінету Міністрів України Олена Лукаш.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог, експерт корпорації стратегічного консалтингу "Гардарика" Костянтин Матвієнко.

"Лавринович дуже ефективний в обслуговуванні інтересів режиму, і очевидно, що зараз потрібен гнучкий чоловік на цій посаді, бо ЦВК – це ключ до референдуму, який вони планують, і ключ до виборів президентських, в першу чергу", - наголосив він.

Окрім того, він підкреслив, що така ситуація склалась через те, що "для влади активізувалися інші напрямки". Експерт корпорації стратегічного консалтингу "Гардарика" наголосив, що "зараз це напрямок виборів президента".

Відповідаючи на питання, хто можливий претендент на цю посаду, він сказав: "Вже відомо. Це буде Олена Лукаш. По-перше походження зобов'язує, мається місце народження та початку кар'єри. Друге, вона показала себе для влади із найкращої сторони".

"Це найбільш імовірна кандидатура, хоча можуть бути ще кандидатури, хоча вона найбільш імовірна", - резюмував експерт корпорації стратегічного консалтингу "Гардарика".

Вчора у ЗМІ з'явилась інформація, що міністр юстиції Олександр Лавринович може залишити свою посаду заради того, щоб очолити ЦВК.

Нагадаємо, голова Комітету з питань верховенства права та правосуддя Сергій Ківалов заявив, що міністр юстиції Олександр Лавринович хоче, щоб парламент призначив його членом Вищої ради юстиції.

Як відомо, у середу депутат від "Батьківщини" Леонід Ємець висловив припущення, що Лавриновича можуть звільнити у зв'язку з тим, що є рішення комітету з питань верховенства права та правосуддя, в якому глава парламенту Володимир Рибак та голова комітету Сергій Ківалов пропонують призначити Лавриновича членом Вищої ради юстиції за квотою парламенту.

Зараз ви читаєте новину «Експерт: Найбільш ймовірна кандидатура на посаду міністра юстиції – Олена Лукаш». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі