вівторок, 10 вересня 2013 19:08

Експерт: Кличко вже попрощався з Києвом

Експерт: Кличко вже попрощався з Києвом
Віктор Небоженко Фото: lenta-ua.net

Політолог Віктор Небоженко сумнівається, що опозиції вдасться домовитися про єдиного кандидата в мери Києва. Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

За словами експерта, "Батьківщина", "УДАР" та "Свобода" не мають здібностей та бажання сісти за стіл перемовин.

"Справа ще й в тому, що ця проблема тісно сплетена із вибором єдиного кандидата в президенти. Якщо одна політична сила отримує перевагу у висуванні мера, то інша — глави держави. "УДАР" не може одночасно висувати Кличка на ці посади. Він з Києвом вже попрощався — йому це не цікаво. Повністю орієнтований на президентську боротьбу і готовий віддати все, аби йому тут не заважали. "УДАР" може домовитися із "Батьківщиною": Яценюк піде на мера, а потім стане прем'єром при президенті Кличко. Хоча не виключено, що можуть підтримати Порошенка", - зазначив Небоженко.

"Свобода" не буде домовлятися по меру та президенту. Помітно, що вона керується якимись геополітичними "щупальцями", хоча поки незрозуміло, хто це. Вони самі собі не належать, рішення не приймають. Виконають те, що їм скажуть", - наголосив політолог.

Він вважає, що якщо опозиція не визначиться з єдиним кандидатом, а вибори призначать, кожна партія висуватиме свого.

"Однак це не означає, що тоді Попов легко переможе. Скоро зима. Вона для будь-якого жителя південних околиць — катастрофа. Все більше киян почне ненавидіти Попова. В столиці дуже сильний протестний настрій. Голосуватимуть не через те, що опозиція єдина, а за принципом: хто завгодно, лише не член Партії регіонів", - пояснив експерт.

Зараз ви читаєте новину «Експерт: Кличко вже попрощався з Києвом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі