четвер, 12 січня 2023 10:01

Спецтема: Війна Росії проти України

Данілов про призначення Герасимова: Росія підвищила ставки у війні

Данілов про призначення Герасимова: Росія підвищила ставки у війні
Секретар РНБО Олексій Данілов прокоментував кадрові зміни у російській армії. Фото: armyinform.com.ua

Призначення керівника російського Генштабу Валерія Герасимова командувачем окупаційними військами в Україні замість Сергія Суровікіна свідчить про те, що Росія підвищує ставки у війні.

Також кадрові перестановки вказують на конфлікт серед російських силовиків і військових. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов в телемарафоні "Єдині новини" 12 січня, передає Gazeta.ua.

"В Росії зараз відбуваються певні кадрові процеси, і це тільки початок. З вчорашнього дня є внутрішні суперечки між тими арміями, усувають (Суровікін. – Gazeta.ua) представників Пригожина і Кадирова (власник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин і голова Чечні Рамзан Кадиров. – Gazeta.ua). Ситуація пов'язана з тим, що вони добудовують так звану катехонську державу, яка має бути істиною в останній інстанції. І тільки вони знають, як боротися зі злом. А насправді самі є тим злом, про яке постійно кажуть", - сказав Данілов.

Внутрішній конфлікт серед російських силовиків і військових з часом може перерости у протистояння між головними лідерами Росії, вважає Данілов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського пояснили, що означає зміна командувача російськими військами

"Не треба забувати, що Герасимов – це керівник Генштабу, це підвищення ставок на цій війні. Два-три місяці наступні будуть вирішальними. І друга річ – використання Кадирова і Пригожина. Після того, як вони стали непотрібні, їх посунули, і ніхто їх питати не буде. Внутрішні суперечки будуть тільки загострюватися", – заявив Данілов.

На його думку, ситуація у РФ досить хитка, а боротьба за владу може розпочатися, якщо президент Росії Володимир Путін "дасть слабину".

"Тому що там на сьогодні існує 3,5 армії (у РФ. – Gazeta.ua) – армія Кадирова, армія Пригожина, окремо армія збройних сил РФ, які не поважають ані Кадирова, ані Пригожина. І окремо зараз силові структури намагаються формувати ще одну армію. В Росії розпочнеться війна за владу, ви бачите стан здоров'я Путіна, людина дуже хвора. Щойно він буде ослаблятися, почнеться з'ясування стосунків", – підсумував секретар РНБО.

11 січня міністр оборони Росії Сергій Шойгу зняв Сергія Суровікіна з посади командувача війною проти України й призначив замість нього Валерія Герасимова. Суровікін став його заступником.

Британська розвідка вважає, що призначення Герасимова є "показником зростання серйозності ситуації, перед якою стоїть РФ, і явним визнанням того, що кампанія не відповідає стратегічним цілям Росії".

Зараз ви читаєте новину «Данілов про призначення Герасимова: Росія підвищила ставки у війні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі