середа, 11 січня 2023 22:24

Спецтема: Війна Росії проти України

У Зеленського пояснили, що означає зміна командувача російськими військами

У Зеленського пояснили, що означає зміна командувача російськими військами
Радник голови ОП Михайло Подоляк пояснив, що означає зміна командувача російськими військами в Україні. Фото: ОП

Зміна командувача російських військ в Україні свідчить про те, що в РФ відбувся реванш класичного генералітету.

Класичні генерали у Росії починають відтісняти ФСБшників та власника приватної військової компанії "Вагнера" Євгена Пригожина. Таку думку в ефірі телемарафону висловив радник голови Офіса президента Михайло Подоляк, передає Gazeta.ua.

"Це означає реванш генералітету класичного, тому що Суровікін (вже колишній командир окупантів генерал Сергій Суровікін – Gazeta.ua) був близький до ультрарадикального угруповання в оточенні Путіна, яке претендувало на статус "ми - головні". Я маю на увазі і Пригожин, і той же Суровікін, і той же Кадиров (лідер Чечні Рамзан Кадиров – Gazeta.ua)", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вся еліта армії РФ кинута на Соледар: офіцер ЗСУ

Подоляк додав, що ця група знизу потужно просувалася вгору "харчового ланцюжка" і хотіла влаштувати навколо російського президента Володимира Путіна своє оточення, щоб керувати РФ, оскільки розуміли, що сам лідер вплив втрачає.

На думку Подоляка, це Путін розуміє.

"Він (керівник Генштабу російської армії Валерій ГерасимовGazeta.ua) став командувачем об'єднаного угрупуванням російських військ, Суровікін став його заступником. Але мені видається більш важливою складовою, що класичні генерали – вони починають відтісняти Пригожина, ФСБшників", – сказав Подоляк.

Міноборони країни-агресорки Російської Федерації призначило Валерія Герасимова командувачем об'єднаного угруповання російських окупаційних військ в Україні.

Про це у середу повідомили російські ЗМІ. Герасимов є начальником генштабу збройних сил РФ і заступником російського міністра оборони Сергія Шойгу.

Заступником Герасимова призначили Сергія Суровікіна. Той раніше командував окупаційними військами.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського пояснили, що означає зміна командувача російськими військами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі