четвер, 29 грудня 2011 12:00

"Це жест злиденного хлопчика з убогого шахтарського барака" - Забужко про воду Януковича

"Це жест злиденного хлопчика з убогого шахтарського барака" - Забужко про воду Януковича

Криза глобальної економіки пришвидшує крах українського пострадянського устрою. Таку думку у новому номері журналу "Країна" висловила письменниця Оксана Забужко.

"Це зараз Віктор Федорович у ейфорії від свого домінуючого стану в державі. Але згадайте епізод з пляшкою води, яку він дістав з-під столу на прес-конференції. Це жест злиденного хлопчика з убогого шахтарського барака. Річ не в тім, скільки та вода коштує, а в тім, що він носить свою водичку на прес-конференцію. Як бідняк, який може взувати супердорогі черевики", - наголосила вона.

Між тим, Забужко зізналась, що їй шкода Юлію Тимошенко.

"Кожна людина вартує або поваги, або співчуття. Мені шкода й усіх тих, які оскаженіло летять на гроші й владу, творячи на цьому шляху купу зла. Ще Еріх Фромм говорив: жодна самодостатня людина не жадає влади, це від комплексу недолюбленості. Такій людині внутрішньо необхідні оплески. З цієї точки зору мені шкода Юлю. Вона стільки зла посіяла. Я не про газові контракти, енергозалежність – зло в плані духовного розтління нації вірусом ненависті", - підкреслила письменниця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович п'є англійську воду

Про те, чого Оксана Забужко чекає від 2012 року, вона розповідає у новому номері журналу "Країна" № 50 (103) за 30 грудня 2011 року.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

 

Зараз ви читаєте новину «"Це жест злиденного хлопчика з убогого шахтарського барака" - Забужко про воду Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі