неділя, 23 січня 2011 12:13

Забужко: Для багатьох представників влади українська мова - іноземна

Забужко: Для багатьох представників влади українська мова - іноземна

Відома українська письменниця і громадський діяч Оксана Забужко вважає, що "гуманітарна політика в Україні визначається виключно по дзвінку з Кремля".

"Вони, ті, хто сьогодні "рулить" країною, взагалі в школу не ходили, і вони щиро вірять, що за гроші сьогодні можна купити абсолютно все. Так що і різноманітні "рецидиви" навколо української мови, української книжки - це все продукт їхнього хворого розуму. Єдиний реальний спосіб утриматися в такій ситуації - не грати у нав'язану ними "гру", зберігати здоровий глузд, тверезість і почуття гумору", - заявила Забужко, яку цитує "Дзеркало тижня".

"Влада опускає перед суспільством "димову завісу". Уявіть собі, днями на сайті Міністерства освіти і науки "випадково" знаходжу повідомлення про обговорення мовної політики в Україні. Причому таке "обговорення" начебто триває з 29 грудня по 19 січня. Тобто, без сумніву, навмисно обрано саме новорічний період. Щоб і опустити цю ж "завісу". І як можна менше письменників приєдналися до надзвичайно важливої для них проблеми!", - зазначила вона.

"Що це? Це - тактика "наперсточників". І про яку гуманітарну сферу можна говорити, якщо для багатьох представників нинішньої влади це взагалі іноземна мова!", - констатувала Забужко.

Зараз ви читаєте новину «Забужко: Для багатьох представників влади українська мова - іноземна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

130

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі