середа, 25 липня 2012 10:06

"Бютівець" Одарченко поскаржився генпрокуратурі на харківську міліцію

"Бютівець" Одарченко поскаржився генпрокуратурі на харківську міліцію
Нардеп вимагає притягнути до дисциплінарної та кримінальної відповідальності винних у протиправній бездіяльності співробітників МВС. Фото: Анатолій БАБАК

Народний депутат фракції "БЮТ-Батьківщина" Юрій Одарченко звинувачує присутніх під час мітингу біля Харківського суду співробітників МВС у протиправній бездіяльності та вимагає встановити та притягнути їх до дисциплінарної і кримінальної відповідальності.

Відповідне звернення депутат направив сьогодні до Генеральної прокуратури, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

Одарченко звинувачує співробітників органів внутрішніх справ "у свідомому ігноруванні безчинств під час його зустрічі з виборцями у Харкові, 23 липня цього року, біля будівлі Київського райсуду міста".

Зокрема, депутат зазначає на бездіяльності правоохоронців під час побиття народних депутатів групою невідомих осіб спортивної зовнішності та викрадення звукопідсилюючого обладнання на суму близько 2-х тис. грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Влада налаштована на серйозні сценарії" - нардеп про харківську бійню

"Я особисто звернувся до майора МВС Полежаки Володимира Анатолійовича, пред'явив службове посвідчення народного депутата України, та, на підставі  Закону "Про статус народного депутата України", вимагав негайно вжити заходів для припинення правопорушення. Проте вищезазначений майор проігнорував мою вимогу, чим вчинив злочин" - зазначає у зверненні депутат.

Одарченко звертає увагу прокуратуру на те, що всі присутні працівники МВС, які не спробували припинити вчинення проти нього та інших народних депутатів кримінальних злочинів - пограбування (стаття 186 ККУ), хуліганство (статті 296 ККУ), перешкоджання діяльності народного депутата України (стаття 351 ККУ), погроза  або насильство стосовно державного діяча (статті 346 ККУ), - грубо знехтували своїми посадовими обов'язками.

Народний депутат вимагає встановити та притягнути до дисциплінарної та кримінальної відповідальності винних у протиправній бездіяльності співробітників МВС, а також перевірити діяльність керівництва УМВС Харківської області та м. Харкова у зв'язку із протиправною бездіяльністю своїх підлеглих.

Зараз ви читаєте новину «"Бютівець" Одарченко поскаржився генпрокуратурі на харківську міліцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі