четвер, 06 квітня 2017 21:18

"Безвіз - це не перемога Порошенка" - експерт

"Безвіз - це не перемога Порошенка" - експерт
"Отримання безвізу пережили три президенти". Фото: Reuters

Рішення Європарламенту про безізовий режим для України не є персональною перемогою теперішньої влади. Цього досягнули зусиллями всієї країни.

Про це Gazeta.ua сказав політолог Микола Давидюк.

"Нічого кардинального до остаточного прийняття рішення (про безвіз. - Gazeta.ua) не станеться.

Єдине, існує умова призупинення. Ось тут можуть виникнути проблеми. Росія нас буде постійно тероризувати, тримати у напрузі. Робитиме все можливе, щоб ми не могли рухатися вправо-вліво. За будь-якої нагоди намагатиметься забрати цей безвіз. Буде тиснути через своїх лобістів, яких вистачає - Італію, Грецію, частково Угорщину, праворадикалів. Як "прокрутили" із референдумом у Нідерландах.

Друге - відсутність реформ може сприйматися ЄС, як одна із причин призупинення. Наприклад, зміни до антикорупційних законів. Але загалом це деталі.

Головне - країна змогла дотиснути. Не тільки політики. Першим безвіз обіцяв Ющенко. Тому не варто говорити, що це перемога Порошенка чи Гройсмана. Це перемога всієї країни, всього політичного класу, виборців, які голосували за тих політиків, які говорили про режим з ЄС. Говорили 10-15 років, а зробили тільки зараз.

Ми до цього надто довго йшли. По-суті, отримання безвізу пережили три президенти. А скільки міністрів змінилося? Тому це не перемога когось окремо", - каже Давидюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Русский мир, шоб тебя никогда не видеть" - соцмережі реагують на прийдешній безвіз

6 квітня Європейський парламент затвердив проект резолюції про внесення України до переліку третіх країн, громадянам яких скасовують візові вимоги.

Зараз ви читаєте новину «"Безвіз - це не перемога Порошенка" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі