четвер, 14 липня 2022 21:43

Басейн, ліфт, номера: розкішну яхту Медведчука за $200 млн продадуть
3

АРМА шукає торговий майданчик для продажу яхти Віктора Медведчука Royal Romance.
Яхта має габарити 93 м завдовжки, 15 м ширини, важить майже 3 тис. т.
Яхта має номери для 14 гостей і 22 членів екіпажу, є ліфт. На палубі – басейн.

Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами шукає торговий майданчик для продажу яхти Royal Romance підозрюваного у державній зраді й сприянні діяльності терористичної організації народного депутата від "Опозиційної платформи – За життя" Віктора Медведчука.

Про це повідомила "Радіо Свобода".

"Наразі працюємо з іноземними колегами над пошуком торгового майданчика (біржі) для реалізації яхти за кордоном", – розповів керівник відділу комунікацій АРМА Павло Бульдович.

Фізично яхту контролюють хорватські правоохоронці. Гроші підуть до бюджету України після конфіскації, а поки яхта лише арештована, тому кошти перерахують на депозитний рахунок АРМА.

"Ми зможемо придбати на них військові облігації. Тобто держава так чи інакше отримає додатковий ресурс", – пояснив Бульдович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ему нужно дать пожизненное!" - що зараз відбувається в хоромах Медведчука та які таємниці розкоші приховує його "золотий вагон"

Вперше про коштовну яхту родини Медведчука стало відомо у 2015 році.

Тоді про придбання Royal Romance написав у своєму блозі Сергій Лещенко. Що Медведчук придбав яхту за $200 млн.

Royal Romance має габарити 93 м завдовжки, 15 м ширини, важить майже 3 тис. т.

Яхта має номери для 14 гостей і 22 членів екіпажу, є ліфт. На палубі – басейн.

На Royal Romance встановлено два дизельні двигуни на 3 тис. кінських сил кожен, а водні резервуари вміщують 55 тис. 200 л прісної води.

Торік яхту намагалися сховати від санкцій. Переоформили з офшорної компанії дружини Медведчука Оксани Марченко Fregata Marine Ltd на іншу – Lanelia Holdings Ltd (зареєстрована на Маршалових островах).

12 квітня президент Володимир Зеленський повідомив про затримання Медведчука. Спецоперацію провела СБУ. Медведчук переховувався 48 днів. Маскувався у формі ЗСУ. ФСБ планувала вивезти його за кордон.

Оксана Марченко втекла до Росії.

Медведчук розповів про схему виведення з державної власності частини магістрального нафтопродуктопроводу "Самара – Західний напрямок". Він деталізував роль у схемі п'ятого президента Петра Порошенка, повідомила СБУ.

У кримінальному провадженні щодо фірми "Інвестиційна компанія "Спорт-Тур", за допомогою якої Медведчук із Марченко вивели з державної власності земельні ділянки для будівництва котеджу, арештували 413 об'єктів.

Зараз ви читаєте новину «Басейн, ліфт, номера: розкішну яхту Медведчука за $200 млн продадуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі