пʼятниця, 08 грудня 2023 03:31

Байден заради України готовий піти на деякі компроміси з республіканцями - Reuters

Байден заради України готовий піти на деякі компроміси з республіканцями - Reuters
Джо Байден погодився на деякі компроміси задля України. Фото: Getty Images

Адміністрація президента США Джо Байдена розглядає можливість компромісу, щоб забезпечити нову допомогу для України та Ізраїлю в законопроєкті про додаткове фінансування.

Для цього розглядається можливість підтримати нові обмеження на кількість шукачів притулку і на зміни до процесу депортаці, повідомляє Reuters із посиланням на джерело.

Байден заявив, що готовий піти на значні поступки щодо безпеки кордону. Білий дім відкритий для підвищення стандартів для первинної перевірки шукачів притулку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військова допомога від США буде ще пару тижнів - Білий дім

Адміністрація Байдена також розглядає певний варіант положення про "безпечну третю країну, яка відмовлятиме у наданні притулку мігрантам, які проходять через іншу країну на шляху до США".

Іншим можливим пунктом домовленості може бути розширення процесу швидкої депортації, відомого як "прискорена висилка". Цей орган буде діяти по всій країні, а не на кордоні.

Двопартійна група сенаторів, які намагаються досягти угоди, також обговорюють кількісне обмеження запитів на надання притулку, йдеться в публікації.

Усього за тиждень до початку Різдвяних канікул Білий дім і Конгрес намагаються досягти компромісу, який передбачав б надання військової допомоги двом країнам-союзницям і водночас перешкоджав нелегальній міграції через американо-мексиканський кордон.

Раніше республіканці відмовилися схвалити збільшення фінансування України, виставивши в якості умови додаткові заходи щодо скорочення рекордної кількості мігрантів, які намагаються нелегально перетнути кордон США.

Зараз ви читаєте новину «Байден заради України готовий піти на деякі компроміси з республіканцями - Reuters». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі