пʼятниця, 08 грудня 2023 00:22

Військова допомога від США буде ще пару тижнів - Білий дім

Військова допомога від США буде ще пару тижнів - Білий дім
Джон Кірбі розповів про допомогу Україні. Фото: Getty Images

Сполучені Штати можуть гарантувати надання допомоги Україні протягом кількох тижнів.

У Білому Домі готові до переговорів із республіканцями для продовження фінансування, заявив координатор стратегічної комунікації Ради з нацбезпеки США Джон Кірбі на брифінгу, пише Інтерфакс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні можуть початися перебої з соцвиплатами: назвали умови

Президент США Джо Байден вірить у те, що в міграційній політиці і в розподілі ресурсів будуть зміни, зазначив Кірбі.

"Ми знаємо, що в Конгресі є сильна двопартійна підтримка. Однак є маленька група республіканців, яка хоче тримати всіх у заручниках для підтримки досить екстремальної прикордонної політики", - сказав він.

Республіканці в Конгресі США 6 грудня заблокували законопроєкт про надзвичайні витрати на фінансування війни в Україні, вимагаючи в обмін суворих нових обмежень на кордоні США з Мексикою.

Вони виступили проти законопроєкту на $111 млрд, який передбачав близько $60 млрд на безпекову допомогу Україні, і ще $14 млрд на озброєння Ізраїлю у війні проти ХАМАС.

Відмова від закону означає, що Україна навряд чи зможе отримати додаткову допомогу від США до кінця року, а, можливо, й довше.

Опір, який законопроєкт зустрів у Конгресі, свідчить про зменшення бажання республіканців підтримувати Україну. Опитування показують, що американці теж втрачають інтерес до надання фінансової допомоги Києву.

Зараз ви читаєте новину «Військова допомога від США буде ще пару тижнів - Білий дім». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі