субота, 26 лютого 2022 23:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Байден розказав, чому не почалася третя світова війна з Росією

Байден розказав, чому не почалася третя світова війна з Росією
Байден хоче, щоб Росія заплатила за свої дії. Фото: facebook.com/joebiden

Президент США Джо Байден заявив у суботу, 26 лютого, що якби не почали вводити санкції щодо Росії, то могла б статися нова світова війна.

"У нас було два варіанти: розпочати третю світову війну, піти на війну з Росією у фізичному плані. Або забезпечити, щоб країна, чиї дії настільки суперечать міжнародному праву, зрештою заплатила за те, що вона робить", - сказав Байден в інтерв'ю з актором Браяном Тайлером Коеном на його YouTube-каналі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росії нема кого виводити у бій – Жданов

За словами американського президента, від початку його мета полягала в тому, щоб "переконатися в наявності порозуміння у НАТО та європейців" стосовно заходів щодо Росії.

"Бо єдине, що Путін міг зробити, це розділити НАТО. Цього не сталося. Була повна одностайність", - сказав Байден.

26 лютого стало відомо, що США вводять санкції проти президента РФ Володимира Путіна, міністра закордонних справ Сергія Лаврова, міністра оборони Сергія Шойгу, начальника Генштабу ЗС Росії Валерія Герасимова.

Також США наклало санкції на 11 членів Ради Безпеки Росії. Крім цього, там повідомили, що санкції продовжуватимуться.

Уся власність Путіна, Лаврова, Шойгу та Герасимова у США буде заблокована. Крім того, блокуються також будь-які організації, які прямо чи опосередковано на 50 або більше відсотків належать їм. Також їм заблокують транзакції.

Зараз ви читаєте новину «Байден розказав, чому не почалася третя світова війна з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі