субота, 26 лютого 2022 16:01

Спецтема: Війна Росії проти України

Росії нема кого виводити у бій – Жданов

Росії нема кого виводити у бій – Жданов
Росія хотіла повторити в Україні свій сценарій із ПівденноюОсетією. Їй це не вдалося, говорить військовий експерт Олег Жданов. Фото: facebook.com

У російських окупаційних військ закінчилися резерви. Фактично їм немає кого виводити в бій. Попри це головною метою у них залишається Київ. Перевага зараз за Збройними силами України, говорить в коментарі Gazeta.ua військовий експерт Олег Жданов.

"Так, як ми й передбачали, у них закінчилися резерви. Вони намагалися оперативними групами десанту взяти Київ. Це не вдалося. Але підуть вони з нашої землі за двох умов. Перша - ми будемо їх гнати, Збройні сили та територіальна оборона. Зараз вони зломлені, навряд чи чинитимуть сильний опір. Друга можливість - дипломатичний шлях. Якщо буде досягнута така домовленість між президентами", - каже експерт.

Росія хотіла повторити свій сценарій із Південною Осетією. З Україну це не вдалося, говорить Жданов.

"У перший день ми зламали їх плани операції. Вони не прорвали фронти у зоні Операції Об'єднаних сил. Тому на другий день були змушені змінити плани. Вони не розрахували й кинули у бій всі залишки того резерву, який стояв вздовж наших кордонів. Фактично їм немає кого вводити в бій. В точності повторюють сценарій із Північною Осетією. Коли на другий день армія Росії почала зазнати поразки, Путін стягував десантні війська зі всієї РФ. На жаль, Грузія не витримала і програла. Ми витримали. Тепер військове становище на нашу користь. Я не думаю, що російські війська вестимуть якісь активні бойові дії. Зараз головне завдання - локалізувати залишки десанту, диверсантів, які ще ходять по нашій території. І брати під наш контроль територію, яку вони контролюють", - розповідає військовий експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Треба вимагати повне економічне ембарго для Росії – Сушко

Мета окупаційної армії – захопити Київ, говорить Жданов.

"Мета у них - брати Київ. Змінити її не можуть, тому що оперативну ініціативу вже втратили. У будь-якому разі, навіть із виконанням цілі щодо захоплення Києва, їм потрібна оперативна пауза, щоб підтягнути резерв. Є інформація із російських джерел, начебто Путін розмірковує оголосити мобілізацію. І в найкоротші терміни мобілізувати півмільйона людей. Але поки це зробить, поки війська приїдуть в Україну, ми теж не сидітимемо на місці".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія не зможе торгувати газом і нафтою без системи SWIFT– Кущ

Росіяни наступили на ті самі граблі другий раз, каже Жданов:

"Вони наступили на одні й ті ж граблі вдруге - так і не зрозуміли нашої ментальності. У 2014-му році думали, що зустрічатимуть хлібом-сіллю "рускій мір", а отримали опір збоку України. Теж саме зараз - наскоком, невеликими силами думали, що захоплять основні об'єкти в Україні й ми підемо на перемовини. Але вони не розуміють, що наші люди борються за країну. За владу ніхто б не став воювати".

З 24 лютого в Україні триває повномасштабна війна. Російські окупаційні війська намагаються прорватися з кількох напрямків. Українісь воїни тримають оборону. За дві доби російські армійці втратили 14 літаків різних типів, вісім гелікоптерів, 102 танки, 536 бойових броньованих машин, 15 гармат, ЗРК БУК-М1, десятки безпілотних авіаційних комплексів, командувача Повітряних сил ЗСУ Миколи Олещука.

Зараз ви читаєте новину «Росії нема кого виводити у бій – Жданов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі