четвер, 01 березня 2012 13:02

Азаров надумав замінити російський газ стружкою і тирсою

Азаров надумав замінити російський газ стружкою і тирсою

За чинної ціни на російський газ Україні слід шукати альтернативні джерела енергії.

Про це сьогодні заявив прем'єр-міністр Микола Азаров під час лекції для студентів чотирьох закарпатських університетів.

За його словами, він вже мав розмову з керівництвом Закарпатської області з приводу того, аби усі відходи деревообробної промисловості йшли на виготовлення альтернативного палива, зокрема пелетів.

Саме ними, зауважив глава уряду, і слід опалювати країну та поступово відмовлятися від газу, адже його ціна постійно зростає.

Зазначимо, що паливні пелети – це гранули у формі циліндрів заданої товщини (як правило, 8 мм), які виготовляються з стружки, тирси, відходів сільського господарства (соломи, лушпиння соняшнику) і деяких видів торфу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смішно було дивитися на постановку Міллера і Медведєва про крадіжку газу - експерт

Нагадаємо, раніше Азаров під час зустрічі з представниками громадських об'єднань, які працюють у сфері енергоефективності, заявляв, що уряд "серйозно працює" над підвищенням енергоефективності та переходом на альтернативні джерела енергії. Так, за його словами, практично по всій країні здійснюється перехід на вугілля, біопаливо, дров'яні брикети та на ряд інших джерел, у тому числі і на сонячні батареї.

"Сотні мегават, я думаю, ми будемо в наступному році отримувати з сонячної енергії", - сказав тоді прем'єр.

Зараз ви читаєте новину «Азаров надумав замінити російський газ стружкою і тирсою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі