пʼятниця, 22 лютого 2013 13:05

Янукович пообіцяв зробити зауваження Богатирьовій

Янукович пообіцяв зробити зауваження Богатирьовій
Президент запевнив, що невдовзі в Україні буде вирішено питання страхової медицини Фото: trust.ua

Міністри перед ухваленням рішення мають радитися із чиновниками на місцях.

Про це сказав президент Віктор Янукович під час "Діалогу з країною" з нагоди третьої річниці з дня інавгурації.

Коментуючи впровадження медичної реформи, та проблеми, які з цим виникають, він наголосив: "Нам часто доводиться стикатися з тим, що чиновники з центру надають накази, а ми на місцях страждаємо від різних незручностей. Безумовно, будь-який міністр, коли підписує будь-який наказ, він повинен спочатку зібрати керівників регіонів, розібратись, спитати точку зору, а потім прийняти рішення".

Він також пообіцяв зробити з цього приводу зауваження голові МОЗ Раїсі Богатирьовій.

"Я обов'язково зроблю зауваження міністру Богатирьовій, як мінімум, і скажу прем'єр-міністру, щоб він звернув на це увагу, що міністри і органи центральних органів влади повинні всі свої рішення приймати разом з керівниками регіонів, відповідними відомствами і бажано знати точку зору громадськості", - наголосив президент.

Водночас, відповідаючи на запитання, як оновити медичний транспорт, Янукович наголосив: "Потрібен час і великі кошти… Ми повинні звернути увагу, що рухомий склад у дуже поганому стані. Кожного року ми будемо виконувати це завдання. Нам треба буде ще близько 1,5-2 років. Тобто у 2014 році ми повинні мати вже завершену роботу з налагодження системи екстреної медичної допомоги".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гроші на реформування та модернізацію швидкої допомоги не заклали у бюджет

Голова держави також запевнив, що невдовзі в Україні також буде вирішено і питання страхової медицини.

"Ми впритул підійшли до вирішення цієї проблеми. Підготовлені практично всі документи, ми використали російський досвід… Треба кардинально міняти ситуацію в медичній галузі, і ми будемо це робити", - запевнив він.

Зараз ви читаєте новину «Янукович пообіцяв зробити зауваження Богатирьовій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі