пʼятниця, 22 лютого 2013 12:35

Янукович хоче, щоб з палати Тимошенко прибрали відеокамери

Янукович хоче, щоб з палати Тимошенко прибрали відеокамери
Фото: president.gov.ua

Президент Віктор Янукович порадив тюремникам прибрати відеокамери з палати колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

Про це він сказав під час "Діалогу з країною" з нагоди третьої річниці з дня інавгурації.

Відповідаючи на запитання щодо ставлення Європи до справ Тимошенко та колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, Янукович наголосив: "Я принципово не коментую це питання, щоби не перевищувати свої повноваження".

Однак глава держави наголосив, що розуміє вимоги Тимошенко щодо відеокамер.

"Я не в праві наказувати. Безумовно, це питання сьогодні заважає і суспільству спокійно жити, і нашим партнерам. Але втручатися і тиснути на правоохоронні органи, прокуратуру, на суду, ми не маємо права. Вони і так відчувають тиск через ЗМІ. Тому на це питання треба, щоби дали відповіді суди. Але я прибрав би ці камери (у палаті Тимошенко - ред.), щоби не дратувати нікого. Якщо мене чують ці працівники, я дуже хотів би щоби мене почули і це зробили", - підкреслив Янукович.

За його словами, щодо звільнення Тимошенко рішення мають приймати тільки суди.

"Якщо Тимошенко не винна і це визнають суди - то будь ласка (буде звільнена). Якщо винна, то нехай сплатить ці кошти, які винна державі. А якщо вона їх не визнає і не сплатить, то хто я такий, і хто такий парламент, щоби це пробачати?", - обурився президент.

Він додав: "Відповідь на це питання ми можемо отримати в юридичній, правовій площині. Це рішення не залежить від однієї людини".

Зараз ви читаєте новину «Янукович хоче, щоб з палати Тимошенко прибрали відеокамери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі