пʼятниця, 29 червня 2012 11:37

Якби Конституційна асамблея була справжньою, то опозиція у ній би працювала - "бютівець"

Якби Конституційна асамблея була справжньою, то опозиція у ній би працювала - "бютівець"
Ігор Гринів: Конституційна асамблея - це піар-проект. Фото: tsn.ua

Якби Конституційна асамблея була не "робочою групою при президенті", то опозиція брала би у ній участь.

Про це в ефірі 5 каналу сказав народний депутат від БЮТ-"Батьківщини" Ігор Гринів.

На його думку, Конституційна асамблея — це піар-проект влади.

"Із самого початку закладається політичний підхід навіть до розробки Конституції, більше того, піар-підхід", - наголосив він.

Нардеп пояснив: "Ми говоримо про Конституційну асамблею. Тому не треба називати машину велосипедом, або велосипед машиною. Не можна називати Конституційною асамблеєю те, що не є Конституційною асамблеєю".

"Конституційна асамблея — є політологічний термін. Вона скликалася в історії людства десятки разів в різних країнах. І завжди це було одне й те саме — це спеціальні уповноважені збори делегатів народу на прийняття спеціального документу, який називається Конституцією, - підкреслив "бютівець". - Це тимчасовий всенародний орган, який мав повноваження на це і після цього здійснював свою функцію. Якби такий орган дійсно був, опозиція у ньому би брала участь".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Конституцію треба змінювати, але не писати нову - Погребинський

Те, що започатковано зараз в Україні, Конституційною асамблеєю не є, переконаний Гринів.

Нардеп наголосив: "На сьогоднішній день цей орган має статус скоріше робочої групи і цей орган формується безпосередньо президентом. У опозиції і у суспільства є не довіра до спроби змінити Конституцію всіма президентами в останній рік повноважень. Адже вже голова Конституційної асамблеї Леонід Кравчук сказав, що до змін ми прийдемо у 2014 році. Таким чином, перед останнім роком повноважень президента іде спроба зманіпулювати Конституцією для збереження далі своєю влади. Ніякої довіри щодо того, що метою цих змін є насправді вдосконалення Конституції, опозиція не бачить".

"Ми ідемо в парламент для того, щоб робити це згідно з Конституцією парламентом", - підсумував "бютівець".

Зараз ви читаєте новину «Якби Конституційна асамблея була справжньою, то опозиція у ній би працювала - "бютівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі