субота, 24 червня 2023 20:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Як Україна може скористатися заколотом "вагнерівців" - експерт пояснив

Як Україна може скористатися заколотом "вагнерівців" - експерт пояснив
Логістика буде росіян буде порушена, пояснив Олександр Кочетков. Фото: THETIMES.CO.UK

Заколот ПВК "Вагнер" – закономірний. Тому що Росія не розрахувала свої сили у війні проти України. Бойовики Євгенія Пригожина хочуть контролювати шляхи постачання з Росії до фронту. Це буде на руку Збройним силам України. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів політолог Олександр Кочетков.

"Ситуація абсолютно закономірна. Тому що Росія почала загарбницьку війну, не врахувавши сили і ту допомогу, яку почав надавати Захід. Вони почали шукати набирати зеків, щоб поповнити свої ряди. Бо їх не шкода. В'язні для них – люди другого сорту. Вважали, що так "очиститься" їхнє суспільство. Але армія потребує дисципліни і єдиного командування. А "Вагнер: нікому не підпорядковується. Це наслідок деградації їх системи", – сказав Кочетков.

Якщо заколот продовжиться кілька діб, то це буде на руку Україні для поліпшення ситуації на полі бою, додав політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін терміново покинув Москву

"Якщо заколот протримається більше трьох діб, це позитивно позначиться на нашому фронті. Буде порушена їхня логістика. Тому що вона здебільшого йде через Ростов. А "вагнерівці" найпершим захопили російські прикордонні пункти. Вони хочуть стати на кордоні і вирішувати, що пропускати, а що ні. А там возять зброю та те, що награбоване в Україні. Логістика росіян буде порушена і ми зможемо цим скористатися", – пояснив Кочетков.

Власник ПВК "Вагнер" Євгеній Пригожин заявив, що регулярна російська армія завдала ракетного удару по табору "вагнерівців". Згодом сказав про захоплення у Ростові штабу південного воєнного округу. Заявив, що вони ідуть на Москву.

Російські Telegram-канали повідомили, що загони ПВК "Вагнер" увійшли до Воронежа і взяли під контроль військові об'єкти. Президент РФ Володимир Путін заявив про збройний заколот.

Путін екстренно виїхав з Москви на Валдай, повідомили ЗМІ.

Зараз ви читаєте новину «Як Україна може скористатися заколотом "вагнерівців" - експерт пояснив». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі