вівторок, 30 липня 2024 18:30

Зеленський доручив прискорити будівництво укриттів

Зеленський доручив прискорити будівництво укриттів
Укриття в одній зі шкіл у Києві. Фото: kyivcity.gov.ua

Президент Володимир Зеленський доручив уряду прискоритись із допомогою у побудові укриттів.

Про це Зеленський сказав у відеозверненні, повідомляє Gazeta.ua.

"Попереду навчальний рік, і зараз пріоритет - нормальне, не дистанційне навчання для дітей усюди, де це можливо завдяки укриттям. Є доручення уряду України прискоритись із допомогою в побудові укриттів", - заявив президент.

Також Зеленський сказав про доручення для військових.

"Безпекові питання, кордон. Усе те, що стосується півночі нашої держави. Волинська область, Рівненська, Житомирщина, Київщина, Чернігівщина. Багато вже зроблено – і щодо фортифікацій, і щодо мінування кордону. Але є ще кілька доручень для військових. Дуже важливих", - повідомив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перерва у роботі Ради турбує. Ситуація критична - міністр фінансів

Також Зеленський заявив про кредитні і грантові програми для генерації.

"Щодо енергетики - у більшості наших регіонів є значні можливості для створення нової генерації. Вже є кредитні та грантові програми, є різні форми підтримки від наших партнерів – більшість громад можуть знайти для себе такі варіанти, щоб забезпечити людям більшу енергетичну спроможність", - сказав президент.

"На рівні всієї держави ми працюємо над захистом енергооб'єктів – усі терміни щодо конкретних об'єктів, які озвучуються зараз на нарадах, мають бути дотримані. Це буде критерій і для деяких кадрових питань", - заявив Зеленський.

Сьогодні президент приїхав у Волинську область. Зеленський зібрав координаційну нараду щодо безпекової ситуації та захисту державного кордону, перевірив фортифікації.

Вчора Зеленський зібрав нараду у Харкові щодо безпекової та енергетичної ситуації у місті й області. Зеленський сказав, що очікує на чіткий план захисту неба Харківщини і відновлення обʼєктів енергетичної інфраструктури.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський доручив прискорити будівництво укриттів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі