понеділок, 05 жовтня 2009 13:08

Яценюк пригрозив ЦВК Верховним судом

Яценюк пригрозив ЦВК Верховним судом

Лідер громадської ініціативи Фронт змін Арсеній Яценюк заявив, що доб"ється проведення всеукраїнського референдуму на захист Конституції України від маніпуляцій. Він нагадав, що Центральна виборча комісія відмовила в реєстрації ініціативних груп з проведення такого референдуму.

"Я відчув неймовірний опір. Ми зібрали 100 тисяч підписів. Зрозуміло, чому ЦВК почала це робити - тому що це удар по моїм основним політичним опонентам - по Тимошенку і Януковичу", - цитує політика його прес-служба в понеділок.

Яценюк заявив, що не має наміру здаватися. "До Верховного суду дійду. Вони почують голос народу. У них немає іншого виходу - я їх зобов"яжу провести цей референдум. І ми подивимося, що люди скажуть. Чи хочуть вони, щоб Конституцію змінювали без них. Або люди все-таки хочуть спочатку побачити, що хочуть змінити в Конституції, дати свою згоду, а після цього отримати нову Конституцію держави ", - зазначив лідер Фронту змін.

Як повідомлялося, Арсеній Яценюк ініціював проведення всеукраїнського референдуму щодо внесення змін до Конституції.

Протоколи зборів були направлені в ЦВК, однак 17 вересня Центрвиборчком відмовив у реєстрації ініціативних груп всеукраїнського референдуму за народною ініціативою.

За матерiалом: Кореспондент
Зараз ви читаєте новину «Яценюк пригрозив ЦВК Верховним судом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі