пʼятниця, 02 вересня 2011 19:26

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

"Я не бачу ніяких причин для утримання Тимошенко під вартою" - Северинсен

"Я не бачу ніяких причин для утримання Тимошенко під вартою" - Северинсен

Колишній співдоповідач Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) з Україною (1995-2007) Ханне Северинсен не бачить підстав для утримання екс-прем'єра України Юлії Тимошенко під вартою і здивована вигнанням народного депутата із залу судового засідання в п'ятницю.

"Особисто я не бачу ніяких причин для утримання Тимошенко під вартою. У мене б не знайшлося жодних аргументів для цього, але я бачу, що суддя їх знаходить", - сказала Северинсен журналістам у п'ятницю біля Печерського районного суду Києва.

Вона також висловила подив і стурбованість у зв'язку з ситуацією, яка склалася в п'ятницю на судовому засіданні щодо "газової справи".

Северінсен упевнена, що оскільки Україна є членом Ради Європи (РЄ) і ратифікувала конвенції із захисту прав людини, вона повинна діяти відповідним чином і поважати принципи, які закріплені в цих конвенціях і є основоположними для РЄ.

Нагадаємо, Северинсен - президент міжнародної неурядової організації "Європейська Медіа Платформа".

Зараз ви читаєте новину «"Я не бачу ніяких причин для утримання Тимошенко під вартою" - Северинсен». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі