вівторок, 26 квітня 2022 15:52

Спецтема: Війна Росії проти України

40 країн зібралися на історичну зустріч заради України. США обіцяють допомогу на мільярди

40 країн зібралися на історичну зустріч заради України. США обіцяють допомогу на мільярди
Всі вірять у перемогу України над Росією, сказав Остін. Фото: @SecDef

У вівторок на авіабазі військово-повітряних сил США "Рамштайн" у Німеччині відбувається стратегічна зустріч Консультативної групи щодо оборони України за участі понад 40 країн.

У зустрічі бере участь міністр оборони України Олексій Резніков, повідомила "Європейська правда".

Міністр оборони США Ллойд Остін назвав цю зустріч історичною. Її мета - допомогти Україні перемогти у війні проти агресора Росії, підготувати оборонні потужності України до майбутніх викликів.

"Разом ми зобов'язалися надати обладнання на понад п'ять мільярдів доларів, щоб підтримати самооборону України. Це три мільярди сімсот мільйонів доларів, які зобов'язався надати президент Байден, щоб допомогти Україні", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща відправила танки в Україну

Остін згадав про візит в Україну.

"Візит до Києва посилив моє захоплення тим, як українські Збройні сили використовують ці можливості. Україна вірить, що може перемогти, як у це вірять і всі тут", - сказав американський міністр.

"Доблесть і професіоналізм України будуть записані у воєнну історію. Битва за Іодзіму тривала 36 днів, Арденнська операція тривала 40 днів, а Україна відбивається від російських військових уже 62 дні. Ваш опір надихає весь вільний світ", - заявив Остін.

Велика Британія передасть Україні бронетранспортери Stormer, які оснащені пусковими установками для зенітних ракет Starstreak.

У понеділок США відправили в Україну зенітні комплекси Stinger, протитанкові ракетні комплекси Javelin та інше обладнання.

Зараз ви читаєте новину «40 країн зібралися на історичну зустріч заради України. США обіцяють допомогу на мільярди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі