вівторок, 30 березня 2010 08:33

Коханівського звинувачують у побитті помічника Дмитра Табачника

У понеділок почався судовий розгляд справи члена Конгресу українських націоналістів Миколи Коханівського, 39 років. Його звинувачують у побитті Віктора Вороніна, помічника міністра освіти й науки Дмитра Табачника. Інцидент стався в Києві 17 березня під час акції протесту проти призначення Табачника керівником Міносвіти.

Проти Коханівського порушили кримінальну справу за хуліганство. Розгляд мали почати о 14.00 у Шевченківському райсуді. Однак перенесли на 12.00. Адвоката не попередили.

— Це порушення конституційного принципу права людини на захист, — каже прес-секретар Всеукраїнського об"єднання "Свобода" Юрій Сиротюк, 33 роки. — Це повернення до кучмістських часів, коли були не суди, а судилища. До репресій проти патріотів. Ми підозрюємо, що Коханівського направлять у слідчий ізолятор, а далі фабрикуватимуть інші речі проти нього.

Микола Коханівський стверджує, що Віктор Воронін під час "антиТабачної" акції тримав плакат "Украинские наци, руки прочь от Табачника". На запитання, хто ж нацисти, нібито відповів: усі присутні противники міністра.

— Після цього я відібрав у нього плакат, а Воронін накинувся на мене і кілька разів ударив, — продовжує Коханівський. — Потім і я його вдарив.

Є докази, що бійку спровокував Воронін, стверджує адвокат. Нібито це видно з відеозапису. Помічник Табачника стверджує протилежне.

Члена КУНа вже притягували до відповідальності за хуліганство. Торік у ніч проти 30 червня він побив молотком пам"ятник Леніну в центрі Києва.

Зараз Коханівський у СІЗО.

Зараз ви читаєте новину «Коханівського звинувачують у побитті помічника Дмитра Табачника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі