четвер, 15 липня 2010 17:47

Учасникам військових навчань "Сі Бриз" в Україні роздали інструкції, як поводитися в нас

 

9 липня президенту Вікторові Януковичу виповнилося 60 років. У п'ятницю святкували в державній резиденції "Залісся" під Києвом. Запросили політиків, олігархів та зірок українського і російського шоу-бізнесу. Працівники ДАІ закликали водіїв пропускати кортежі на трасі Київ-Чернігів, що по дорозі до "Залісся". Запрошені мали пройти кілька кордонів охорони. Під спів Олександра Сєрова президент танцював із Людмилою Кучмою. Не втримався і коли Філіп Кіркоров завів "Хава наґіла". У суботу й неділю святкування продовжили в Криму на неформальному саміті країн СНД.


Юрій Винничук, 58 років, письменник

- Це совєтська традиція - так святкувати ювілеї. Можливо, наші можновладці не мали цього за радянських часів, то ж тепер надолужують. Де там Європа! Учасникам військових навчань "Сі Бриз" в Україні роздали інструкції, як поводитися в нас. Вони нічим не відрізнялися від тих, які отримали учасники Кубка світу з футболу в Південній Африці: носити при собі мінімальну кількість грошей, не заходити за історичну частину міста, не вступати в контакт із місцевими. Усі ці кортежі, перекривання вулиць, озброєна до зубів охорона - та сама Африка!

Перекладаю зараз чеського письменника Боґуміла Ґрабала. Він згадує, як сидів на пиві з Вацлавом Ґавелом і до них у кнайпу підійшов Білл Клінтон. Сіли собі посеред міста! Чи це можливо в нашій країні? У нас і простий чиновник ніколи не опуститься до того, щоб випити у звичайному ресторані зі звичайними людьми.

Зараз ви читаєте новину «Учасникам військових навчань "Сі Бриз" в Україні роздали інструкції, як поводитися в нас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі