четвер, 27 червня 2024 08:36

Чоловік схуд на 330 кілограмів

Шість незвичних рекордсменів

Британця, 111-річного Джона Альфреда Тіннісвуда, визнали найстарішим чоловіком у світі. До Книги рекордів Гіннеса він потрапив після смерті попереднього рекордсмена – Хуана Вісенте Переса, якому було 114.

Тіннісвуд без сторонньої допомоги встає з ліжка, стежить за новинами, керує власними фінансами. Не дотримується жодної дієти, не палить, інколи вживає алкоголь. Каже, головне – знати в усьому міру:

– Це чисте везіння. Ви або живете довго, або живете мало. І з цим нічого не поробиш.

Джон Альфред Тіннісвуд із дружиною Блодвен прожили разом 44 роки. Її не стало 1986-го. Виховали доньку. Є чотири онуки та три правнуки

1. Зріст найвищого у світі чоловіка, 41-річного Султана Косена з Туреччини, – 2,51 м. До 10 років він був звичайного для свого віку зросту, потім почав стрімко рости. Через це не довчився у школі. Вирішив займатися фермерством. Пересувається з ціпком. Мав пухлину гіпофізу. Через неї організм постійно виробляв гормон росту. Султан перестав рости 2012-го після успішного лікування.

Про переваги свого зросту Косен жартує, мовляв, це допомагає в господарстві – міняти лампочки, вішати штори без сторонньої допомоги. Водночас нарікає на складнощі з пошуком одягу та взуття потрібного розміру.

– Хочу мати автомобіль, у який міг би вміщатися. Та найбільша моя мрія – власна родина, – каже.

2013-го чоловік одружився з Мерве Дібо, нижчою на 78 см. Султану вона по пояс. Познайомилися на футбольному матчі. Мерве – донька сирійських біженців. Проблемою у стосунках став мовний бар'єр, за словами Султана. Він розмовляє турецькою, а вона – арабською. 2021 року пара розлучилася.

Косен – один із 10 людей планети, зріст яких перевищує 2,4 м.

Автор: pbs.twimg.com
  Американка Мейсі Каррін  має найдовші у світі ноги –  ліва – 1,35 метра, права – 1,34
Американка Мейсі Каррін має найдовші у світі ноги – ліва – 1,35 метра, права – 1,34

2. Найдовші ноги у світі має американка, 21-річна Мейсі Каррін. Її ліва нога завдовжки – 1,35 м, права – 1,34 м. Зріст жінки – 2,08 м. Мейсі каже, що через таку особливість її часто хейтять на вулиці та в соцмережах.

– Мене називають персонажем фільмів жахів, як Слендермен.

Також є складнощі в особистому житті, купівлі одягу.

– Штани доводиться шити на замовлення, пара коштує майже 250 доларів. Я небагата, тому можу собі дозволити двоє джинсів. У дитинстві я ненавиділа свій зріст. Через нього мене цькували однолітки. Але тепер інакше сприймаю свою особливість. Довгі ноги роблять мене не схожою на інших. Я унікальна, – каже Мейсі.

Автор: gettyimages
  Мексиканець Хуан Педро Франко важив понад 590 кілограмів, завдяки лікуванню та дієті схуд на 330 кіло
Мексиканець Хуан Педро Франко важив понад 590 кілограмів, завдяки лікуванню та дієті схуд на 330 кіло

3. Мексиканець Хуан Педро Франко потрапив до Книги рекордів Гіннеса 2016-го як найважча у світі людина. Тоді йому було 32 роки, важив понад 590 кг. Був прикутий до ліжка, використовував підгузки.

Проблеми з вагою в Хуана почалися в дитинстві. 3-річним він важив 63 кг. До 17 років набрав понад 228 кг. Зі збільшенням ваги загострювалися і проблеми зі здоров'ям: виявили діабет другого типу, дисфункцію щитоподібної залози, гіпертонію, рідину в легенях.

Франко прооперували, зменшили розмір шлунка. Згодом Хуан перестав з'являтися в соцмережах. Лише за два роки, влітку 2023-го, опублікував нові фото. На знімках він помітно схуд. Завдяки лікуванню і дієті скинув 330 кг. Уперше майже за 10 років він зміг самостійно підвестися.

– Я знову можу ходити – це фантастика. Радію можливості вставати з ліжка, піднімати руки, ходити в туалет. Почуваюся більш самодостатнім, – каже Хуан.

Автор: livejournal.com
  Довжина волосся Алії Насирової сягає 257,33 сантиметра. Щоранку на його розчісування йде година
Довжина волосся Алії Насирової сягає 257,33 сантиметра. Щоранку на його розчісування йде година

4. 35-річна Алія Насирова має найдовше серед жінок волосся – 257,33 см, вказано у Книзі рекордів Гіннеса. Воно майже на метр довше за зріст жінки, який становить 165 см.

Алія має татарське коріння. Раніше жила в Євпаторії та Києві. Тепер – у Словаччині. Працює художницею, графічною ілюстраторкою. Каже, що особливого секрету догляду за волоссям не має. Миє раз на тиждень, дає висохнути природним шляхом, на що йде до 24 годин. Розчісує волосся лише тоді, коли воно сухе. Не фарбує, користується натуральними засобами для миття та жив­лення. Не використовує фена, правильно харчується, робить масаж голови.

Щоранку на розчісування і плетіння коси Алія витрачає приблизно годину.

– Сподіваюся, моя історія надихне читачів полюбити природну красу. Вірю, що кожна людина прекрасна, навіть якщо вона має інакший вигляд, – говорить Насирова.

5. Індійка, 30-річна Йоті Амге, – найнижча у світі жінка. Її зріст – 62,8 см, вага – 5,4 кг. До Книги рекордів Гіннеса потрапила 2011-го.

Йоті має рідкісну форму карликовості – ахондроплазію.

– Мені подобається, що я така маленька. Люблю, коли на мене звертають увагу, – каже Амге.

Одяг їй шиють на замовлення, домашній побут обладнано відповідно до її розмірів.

– Після народження донька мала вигляд звичайної дитини. Карликовість діагностували у 5 років, – згадувала мати Йоті Раньяна.

Йоті каже, що задоволена своїм життям і зростом. Вона знялася у двох болівудських стрічках. Планує підкорити Голлівуд. Активно веде сторінки в соцмережах.

6. Як найволохатіша дівчинка у світі Супатра Сасупфан із Бангкока, Таїланд, потрапила до Книги рекордів Гіннеса 2010-го. Їй було 11 років. Обличчя, вуха, руки, ноги і спина дитини були вкриті густим волоссям. Через що її прозвали перевертнем.

Супатра має рідкісне генетичне відхилення – синдром Амбрас, або гіпертрихоз. Та через специфічну зовнішність не комплексує.

– Я щаслива, що потрапила до Книги рекордів. Багатьом людям доводиться постаратися, щоб опинитися в ній. А мені поставили лише декілька запитань – і все. Було кілька людей, які дражнили мене мавпочкою. Але більше так не роблять. Я звикла до свого вигляду.

У перші місяці життя дівчинка не могла нормально дихати, згадують батьки. У 2 роки їй лазером намагалися прибрати волосся. Але воно швидко відростало.

У 17 років Супатра закохалася і вийшла заміж. Надмірної волохатості вирішила позбутися. Для цього їй доводиться регулярно голитися.

Зараз ви читаєте новину «Чоловік схуд на 330 кілограмів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі