субота, 06 травня 2023 10:41

Зростає вразливість: у британській розвідці прокоментували відміну парадів в Росії

Зростає вразливість: у британській розвідці прокоментували відміну парадів в Росії
У Росії відмінили традиційні паради до Дня перемоги. Фото: pravda.com.ua

Шість російських регіонів, тимчасово окупований Крим і 21 місто скасували паради до Дня перемоги 9 травня з міркувань безпеки.

Святкування у Москві, швидше за все, відбудеться, але в меншому масштабі. Про це у Twitter повідомляє міністерство оборони Великої Британії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Масові перевірки райвідділів МВС у Москві пов'язані з Україною: в ISW розкрили деталі

Не буде також традиційного прийому у президента Росії Володимира Путіна після параду. Скасований і марш "Безсмертного полку".

"Це сталося після нещодавнього скасування Армійських міжнародних ігор, які проводила Росія. Час удару БПЛА по Кремлю за кілька днів до Дня перемоги показує зростаючу вразливість Росії до таких атак і майже напевно підвищив сприйняття загрози російським керівництвом щодо подій на День перемоги", ‒ йдеться у повідомленні.

У британській розвідці також зазначають, що на плани російського керівництва вплинула можливість протестів і невдоволення війною в Україні.

Російська влада використовує "удар" безпілотників по Кремлю, щоб скасувати паради на честь 9 травня.

Зокрема, паради вже скасовані у 21 місті Росії та окупованому Криму або без офіційного обґрунтування, або з посиланням на міркування безпеки. Про це йдеться у звіті ISW.

Зараз ви читаєте новину «Зростає вразливість: у британській розвідці прокоментували відміну парадів в Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі