пʼятниця, 05 травня 2023 08:09

Масові перевірки райвідділів МВС у Москві пов'язані з Україною: в ISW розкрили деталі

Масові перевірки райвідділів МВС у Москві пов'язані з Україною: в ISW розкрили деталі
У Москві масово перевіряють райвідділи МВС. Фото: news.pn

У Росії реформують органи внутрішньої безпеки. Таким чином Кремль, ймовірно, хоче усунути чиновників, які потрапили в немилість.

Зокрема, тривають масові розслідування щодо Центрального районного управління внутрішніх справ Москви та перевірки щодо інших районних управлінь МВС. Про це йдеться у новому зведенні Інституту вивчення війни (ISW).

Уже затримано заступника начальника міліції Бібірівського району. Його звинувачують у витоку інформації. Затримали також двох інших співробітників неназваних відділів МВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремль "по-тихому" скасовує паради 9 травня: ISW пояснив чому

За даними аналітиків, ФСБ і МВС Росії почали масові перевірки управлінь МВС у Москві через "витік даних із російських силових структур на запит громадян України".

"Кремль також капітально реконструює підрозділи Росгвардії на тлі серії нещодавніх арештів і звільнень відомих чиновників цього відомства. Москва, ймовірно, має намір використати ці розслідування та арешти, щоб усунути чиновників, які потрапили в немилість, і консолідувати контроль над органами внутрішньої безпеки", ‒ йдеться у повідомленні.

США досі не мають інформації, необхідної для оцінки ймовірної атаки безпілотника на Кремль. Також атаку заперечує український уряд. Про це заявила директорка Національної розвідки США Авріл Хейнс.

У ніч проти 3 травня вибухнуло у столиці РФ Москві в районі Кремля. У Москві заявили, що нібито два українські безпілотники "намагалися завдати удару" по резиденції Путіна. Також заявили про "замах" на нього.

Зараз ви читаєте новину «Масові перевірки райвідділів МВС у Москві пов'язані з Україною: в ISW розкрили деталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі