неділя, 10 березня 2024 08:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Загарбники намагаються прорвати українську оборону на деяких напрямках фронту - Генштаб

Загарбники намагаються прорвати українську оборону на деяких напрямках фронту - Генштаб
Українські військові відбивають ворожі атаки на різних ділянках фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські загарбники продовжують активно атакувати в районах Красногорівки, Георгіївки та Новомихайлівки Донецької області, намагаючись прорвати там українську оборону.

Не припиняються ворожі штурми також під Авдіївкою. Однак, минулої доби дещо спокійніше було в районі Куп'янська. Про це вранці 10 березня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Загалом протягом минулої доби на фронті відбулося 73 бойових зіткнення. Ворог завдав п'ятьох ракетних та 95 авіаційних ударів, здійснив 136 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

Протягом минулої доби авіаційних ударів зазнали 26 населених пунктів. Під артилерійським вогнем ворога були понад 110 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

У зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ "Північ" на Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна ситуація залишається без суттєвих змін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ "відмінусували" ще 900 загарбників - нові дані про втрати РФ

У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп'янському напрямку ворог наступальних та штурмових дій не вів. На Лиманському напрямку українськими воїнами відбито сім атак противника в районах населених пунктів Терни та Спірне Донецької області.

На Бахмутському напрямку, силами оборони відбито шість атак противника в районах населених пунктів Богданівка, Іванівське, Кліщіївка та Андріївка Донецької області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку українськими захисниками відбито 16 атак ворога в районах населених пунктів Бердичі, Орлівка, Тоненьке, Первомайське.

На Новопавлівському напрямку сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Красногорівки, Георгіївки, Новомихайлівки Донецької області, де загарбники за підтримки авіації понад 30 разів намагалися прорвати оборону українських військ.

На Оріхівському напрямку відбито вісім атак противника в районах східніше Левадного, Роботиного та західніше Вербового Запорізької області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку Сили оборони продовжують утримання позицій.

Протягом минулої доби авіація сил оборони завдала ударів по вісьмох районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Підрозділами ракетних військ завдано ураження по району зосередження особового складу, станції радіоелектронної боротьби та засобу протиповітряної оборони окупантів.

У ніч на 10 березня російські загарбники вдарили чотирма зенітними керованими ракетами С-300 по Харківщині та Донеччині.

У результаті бойової роботи української ППО знищено 35 ворожих дронів у межах Кіровоградської, Миколаївської, Дніпропетровської, Черкаської, Одеської, Херсонської, Хмельницької, Вінницької, Київської та Житомирської областей.

Зараз ви читаєте новину «Загарбники намагаються прорвати українську оборону на деяких напрямках фронту - Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі