вівторок, 23 серпня 2022 03:35

Спецтема: Війна Росії проти України

В Держдепі прокоментували вбивство Дар'ї Дугіної

В Держдепі прокоментували вбивство Дар'ї Дугіної
В США прокоментували вбивство Дар'ї Дугіної. Фото: УНІАН

США засуджує вбивства мирних громадян, де б вони не відбувалися, будь то в Бучі або Москві.

Україна заперечує будь-яку причетність до вбивства дочки ідеолога "русского міра" Дар'ї Дугіної, йдеться в заяві офіційного представника Держдепу США Неда Прайса під час брифінгу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нацгвардія висміяла розкриття вбивства Дугіної і записала до своїх лав російських пропагандистів

"Ми беззастережно засуджуємо атаки на цивільних осіб, будь то в Києві, в Бучі, в Харкові, в Краматорську, в Маріуполі або в Москві. Цей принцип застосуємо в усьому світі", – додав він.

Дочка ідеолога "руського міра" Олександра Дугіна, Дар'я, загинула в Підмосков'ї 20 серпня внаслідок підриву її автівки.

Радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк вважає, що підрив авто з Дугіною свідчить про початок внутрішнього розвалу Росії. За його словами, в країні починають битву різні політичні угруповання.

ФСБ РФ заявила про розкриття вбивства і назвала виконавицею 43-річну громадянку України Наталію Вовк (Шабан). Російські пропагандисти заявили, що Вовк нібито раніше проходила службу у складі українського батальйону "Азов" та показали її фото і посвідчення.

В полку "Азов" заявили, що "жінка, ім'я та військове посвідчення якої опублікували ФСБ у своєму звіті щодо розслідування теракту – не має жодного відношення до полку "Азов" та ніколи не належала до нашого підрозділу".

Зараз ви читаєте новину «В Держдепі прокоментували вбивство Дар'ї Дугіної». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі