середа, 23 листопада 2016 10:30

Учителька, яка продавала ученицю, мала фінансові проблеми

Учителька, яка продавала ученицю, мала фінансові проблеми

Учительку Люботинської школи-інтернату "Дивосвіт" Галину Коваленко, яку затримали під час продажу 13-річної Ольги Парні, утримують у слідчому ізоляторі. Прокуратура області підготувала клопотання з вимогою взяти її під варту без права внесення застави. Жінка зі слідством не співпрацює та відмовляється свідчити.

Про це кореспондентові Gazeta.ua розповіла прес-секретар прокурора Харківщини Віта Дубовик.

"Викладач вирішила виправити своє скрутне фінансове становище. Майже 8 місяців вона підшукувала покупців. Дівчинку зловмисниця знала давно - вони жили на одній вулиці. Дитина з багатодітної родини, їх в сім'ї четверо. Саме сусідка-вчителька порадила батькам віддати дитину до спецінтернату, де в неї буде більше можливостей для розвитку. Чотири місяці тому інформація про педагога, яка шукає покупців для учениці, потрапила до правоохоронців. Операцію розробляли дуже ретельно, перемовини вели під постійним контролем поліції. Найбільше вразило те, що жінці було байдуже, що далі буде з дитиною. Чи вона потрапить у рабство, чи у жебрацтво — все одно", - каже Дубовик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловіка арештували за пости в Facebook

Чоловік затриманої, Леонід Коваленко, переконує - дружина не могла заподіяти дівчинці шкоди.

"Вона не продала б її на органи чи у рабство. Може їй підсунули гроші, щоб допомогла із усиновленням. Дружина дуже любила цю дитину, жаліла її, бо росте у багатодітній малозабезпеченій родині. Так, після загибелі єдиної доньки ми мали проблеми із фінансами. Щоб закрити кредит — я навіть продав автомобіль. Проте з моєю дружиною можна було провести профілактичну бесіду і попередити злочин", - каже Леонід Алімович.

У школі не вірять, що Галина Коваленко могла продати дівчинку.

52-річну викладачку української мови та літератури затримали під час передавання коштів від продажу дитини. До злочину вона готувалась ретельно - підбирала покупця, торгувалась. Коли "покупець" поцікавився здоров'ям дівчинки, натякнувши на можливий продаж на органи, без сумнівів принесла за 1000 грн медичну карту та фото дівчинки. Операція тривала 4 місяці.

Зараз ви читаєте новину «Учителька, яка продавала ученицю, мала фінансові проблеми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі