пʼятниця, 15 квітня 2022 04:56

У ЦРУ спрогнозували ймовірність застосування ядерної зброї Путіним

У ЦРУ спрогнозували ймовірність застосування ядерної зброї Путіним
Путін може застосувати ядерну зброю проти України. Фото: ВВС

Президент Росії Володимир Путін може вдатися до застосування тактичної чи малопотужної ядерної зброї проти України. Це означатиме повний розпач країни-агресора у світлі військових невдач.

Таку думку висловив директор ЦРУ Вільям Бернс, виступаючи у Технологічному університеті Джорджії в Атланті у п'ятницю, 15 квітня, передає The Guardian.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наказ Путіна не виконають - Bellingcat про ядерну кнопку

"З огляду на потенційний відчай Путіна та російського керівництва, враховуючи невдачі, з якими вони досі стикалися у військовому відношенні, ніхто з нас не може легковажно ставитися до загрози, що виходить від потенційного застосування тактичної ядерної зброї або ядерної зброї малої потужності", – сказав Бернс.

ЦРУ дуже уважно стежить за цим. Проте зараз немає жодної ознаки того, що Кремль може піти на такий крок.

"Президент Байден глибоко стурбований тим, щоб уникнути третьої світової війни, уникнути порога, за якого, як ви знаєте, стає можливим ядерний конфлікт", – зазначив американець.

Бернс також попередив, що Путін стає все більш ізольованим, і його "апетит до ризику зростає в міру того, як його хватка в Росії посилюється".

"Коло його радників звузилося, і в цьому маленькому колі ніколи не ставили під сумнів його судження або його вперту, майже містичну віру в те, що його доля – відновити сферу впливу Росії", – сказав глава ЦРУ.

Раніше речник президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що Кремль вдасться до ядерної зброї виключно у разі загрози існування РФ.

"Ніхто не розглядає питання про застосування ядерної зброї, і навіть саму ідею про його застосування. У нас є концепція безпеки, в якій дуже чітко зазначено, що тільки тоді, коли існує загроза існуванню нашої держави, ми можемо і будемо фактично застосовувати ядерну зброю. Лише якщо потрібно буде ліквідувати загрозу самому існуванню Росії", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «У ЦРУ спрогнозували ймовірність застосування ядерної зброї Путіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі