вівторок, 29 березня 2022 07:48

Спецтема: Війна Росії проти України

У Путіна назвали умову, за якої Росія може застосувати ядерну зброю

У Путіна назвали умову, за якої Росія може застосувати ядерну зброю
Кремль вдасться до ядерної зброї виключно у разі загрози існування РФ. Фото: pixabay.com

Росія за будь-якого сценарію в Україні не збирається застосовувати там ядерну зброю.

Кремль вдасться до ядерної зброї виключно у разі загрози існування РФ, заявив речник президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков в ефірі американської телекомпанії PBS, передає Reuters.

"Ніхто не розглядає питання про застосування ядерної зброї, і навіть саму ідею про його застосування. У нас є концепція безпеки, в якій дуже чітко зазначено, що тільки тоді, коли існує загроза існуванню нашої держави, ми можемо і будемо фактично застосовувати ядерну зброю. Лише якщо потрібно буде ліквідувати загрозу самому існуванню Росії", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шойгу ховається в бункері від ядерного вибуху - Грозєв

Пєсков спростував твердження журналіста про те, що Путін, оголошуючи про "спецоперацію", нібито сказав, що Росія застосує ядерну зброю в разі втручання в конфлікт третіх країн.

"Я так не думаю. Путін попередив, про те, що не треба втручатися. Якщо ж таке станеться, то у нас є кошти і можливості для того, щоб цьому запобігти і покарати тих, хто спробує", - сказав Пєсков.

71% жителів США вважають, що повномасштабна агресія Росії проти України збільшила ймовірність використання ядерної зброї у будь-якій точці світу.

Майже половина американців дуже стурбовані тим, що Росія може безпосередньо націлити свою ядерну зброю на США.

Зараз ви читаєте новину «У Путіна назвали умову, за якої Росія може застосувати ядерну зброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі