четвер, 02 лютого 2023 13:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Створюють напругу ‒ біля Зміїного фіксують активність російської авіації

Створюють напругу ‒ біля  Зміїного фіксують активність російської авіації
На заході Чорного моря фіксують активність російської авіації. Фото: mil.in.ua

Українські військові фіксують активність російської авіації поблизу острова Зміїний.

Впродовж кількох останніх місяців Росія рідко відправляла свої літаки в цей район, побоюючись української ППО. Але тепер їх знову фіксують, розповіла в ефірі національного телемарафону речниця оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова хвиля атак іранськими дронами ‒ у ЗСУ розповіли про ознаки підготовки

"Це може свідчити про те, що вони намагалися таким чином створити певну напругу", ‒ наголосила Гуменюк.

Вона також не виключає, що активність російської авіації спостерігається в рамках підготовки загарбників до нового ракетного удару.

Цілком ймовірно, що російські війська готуються завдати нового ракетного удару по Україні. Про це, зокрема, свідчать маневри росіян в Чорному морі, розповіла в ефірі національного телемарафону начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Застосування диверсійно-розвідувальних груп російськими окупантами у гирлі Дніпра на Херсонщині є постійною тактикою ворога. Так росіяни намагаються виснажувати Сили оборони та тиснути на населення деокупованої частини області. Про це в ефірі телеканалу Freedom сказала керівниця пресцентру ОК "Південь" Наталія Гуменюк.

Зараз ви читаєте новину «Створюють напругу ‒ біля Зміїного фіксують активність російської авіації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі