четвер, 02 лютого 2023 11:32

Нова хвиля атак іранськими дронами ‒ у ЗСУ розповіли про ознаки підготовки

Нова хвиля атак іранськими дронами ‒ у ЗСУ розповіли про ознаки підготовки
Росія готується нанести нову хвилю атак іранськими дронами-камікадзе. Фото: slovoidilo.ua

Російські загарбники готуються до нових хвиль атак іранськими дронами-камікадзе.

Нині фіксується активність ворожої транспортної авіації, яка, ймовірно, доставляла окупантам нову партію БПЛА. Про це в ефірі національного телемарафону розповіла представниця ОК "Південь" Наталія Гуменюк, передає Gazeta.ua.

За її словами, ворожих дронів у повітряному просторі України вже певний час не було через несприятливі погодні умови на півдні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США розказали, чим Росія "віддячує" Ірану за дрони

Гуменюк розповіла, що іранським дронам доводиться стартувати зі східного берега Азовського моря, пролітати Азовське море і повітряні маси над Чорним морем.

"А штормова погода і поривчастий вітер були настільки потужними, що використання дронів не те що є недоцільним, а й критично зворотнім. Тому вони їх, скоріше за все, і не запускали", ‒ сказала представниця ОК "Південь".

Водночас вона припустила, що активність транспортної авіації, яка робила нові постачання, свідчить про ймовірність нових хвиль ударів дронами.

Міністерство торгівлі США запровадило нові обмеження проти семи іранських юридичних осіб. Йдеться про виробників безпілотників, які Росія використовує для атак проти України. Про це повідомляє Reuters.

Вночі 29 січня в Ірані невідомий безпілотник завдав удару по заводу, де виробляють боєприпаси.

Зараз ви читаєте новину «Нова хвиля атак іранськими дронами ‒ у ЗСУ розповіли про ознаки підготовки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі