середа, 01 лютого 2023 22:56

Спецтема: Війна Росії проти України

"Постійна тактика" – Гуменюк пояснила активізацію російських ДРГ на Херсонщині

"Постійна тактика" – Гуменюк  пояснила активізацію російських ДРГ   на Херсонщині
Оперативна обстановка на півдні України залишається досить складною. Фото: stopcor.org

Застосування диверсійно-розвідувальних груп російськими окупантами у гирлі Дніпра на Херсонщині є постійною тактикою ворога.

Так росіяни намагаються виснажувати Сили оборони та тиснути на населення деокупованої частини області. Про це в ефірі телеканалу Freedom сказала керівниця пресцентру ОК "Південь" Наталія Гуменюк, передає Gazeta.ua.

"Це постійна їхня тактика. У тому, щоб виснажувати Сили оборони, щоб перевіряти глибину і міцність нашої оборони, зокрема розхитувати загальний психологічний стан мирного населення, яке, за їхнім задумом, не повинно відчувати себе спокійно на деокупованому правобережжі", – зазначила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гуменюк повідомила про знищення окупантів на Кінбурнській косі

Гуменюк пояснила, що це створення постійної загрози не тільки артилерійських обстрілів, але й такого ефекту присутності ворога, які намагаються тиснути на те, що вони обіцяли: "Ми повернемося".

"Але це якраз така тактика дії, яка, в принципі, в нашій протидії виглядає як неуспішна, недосконала, програшна", – пояснила вона.

За словами Гуменюк, оперативна обстановка на півдні України залишається досить складною. Російські окупанти не припиняють обстрілів мирного населення.

"Проте ситуація контролюється Силами оборони, які дають відповідну відсіч і продовжують контрбатарейне протистояння. Лінія фронту, як і раніше, проходить через Дніпро, тому це основний вид боротьби зараз і основна мета – це виснаження сил і морального духу ворога", – додала Гуменюк.

Кінбурнський півострів в Миколаївській області на 1 лютого перебуває у "сірій" зоні.

Це означає, що повного контролю над територією не мають ані Україна, ані російські загарбники, повідомила керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони "Південь" Наталія Гуменюк.

Вогневий контроль і з одного, і з іншого боку не дає встановити абсолютно господарювання жодної сили. Тому ці території (включно з островами Майський та Довгий. – Gazeta.ua) географічно складні для закріплення і вони постійно перебувають під обстрільним контролем.

Зараз ви читаєте новину «"Постійна тактика" – Гуменюк пояснила активізацію російських ДРГ на Херсонщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі