вівторок, 11 жовтня 2022 10:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія знову атакує українські міста: перші подробиці
4

Уранці 11 жовтня російські окупанти знову почали масовану атаку українських міст і сіл.

Під ворожим вогнем опинилися, зокрема, Київ, Чернігів, Одеса, Хмельницький та інші. Перші подробиці про обстріли повідомляє Gazeta.ua.

На Київщині спрацювала ППО
Фото: t.me/AndriyuKK
На околицях Києва збили ракету
ППО "мінуснула" ворожу ракету на Хмельниччині
У Долині Івано-Франківської області зафіксували проліт ракети

О 9:57 голова Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Гамалій повідомив, що в області чути вибухи. За його інформацією, працює протиповітряна оборона.

"Бережіть себе! Залишайтеся в укриттях", – наголосив він.

Росіяни атакували область й іранськими дронами-камікадзе Shahed-136. За словами Гамалія, ППО "мінуснула" один ворожий дрон.

Місцеві Telegram-канали публікують відео, на яких видно збиття російської ракети, за їхньою інформацією, на Хмельниччині.

Глава Київської ОВА Олексій Кулеба зазначив, що в одному з районів області ППО збила ракету. Про це він повідомив о 10:00 і також закликав перебувати в укриттях. Через 11 хв. Кулеба зазначив, що збили ще одну ракету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ракетна атака на Львів: яка ситуація із відновленням енергопостачання

Росіяни обстріляли ракетами й Одещину. Керівник ОВА Максим Марченко підтвердив о 9:46, що в області спрацювала ППО.

Голова Миколаївської ОВА Віталій Кім зазначив, що українським захисникам вдалося відбити ворожу ракетну атаку.

"З попереднього пуску ППО ЗСУ відпрацювала на п'ятірку (Одеська / Миколаївська)", – написав він.

У Долині Івано-Франківської області зафіксували проліт ракети. Відповідне фото оприлюднив журналіст Віталій Глагола о 9:58 в Telegram.

10 жовтня з 6:20 до 11:15 Росія завдала ракетних та ракетно-авіаційних ударів по території України з районів Каспійського моря та Нижнього Новгорода. Гатили по містах: Київ, Львів, Прилуки, Хмельницький, Дніпро, Ніжин, Житомир, Харків. Окупанти попередньо випустили 83 ракети, 43 з яких збили сили ППО.

Загалом російські війська обстріляли 10 жовтня більш ніж 10 областей України. Внаслідок ударів загинули щонайменше 19 людей, ще 105 отримали поранення.

Зараз ви читаєте новину «Росія знову атакує українські міста: перші подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі