субота, 19 листопада 2022 18:04

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ продовжує нарощування військового контингенту в Маріуполі: карта

Росія продовжує нарощування військового контингенту в Маріуполі та Маріупольському районі.

Щодня щонайменше 30 вантажівок з поки живою силою транзитом через місто рухається на Донецький напрямок. Здебільшого, це "новомобілізовані" росіяни, повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в Telegram.

За його інформацією, прибулі військові частини з Херсонського напрямку розквартировано на узбережжі Маріупольського району від с. Урзуф до с. Мелекіне. Найбільша концентрація на ділянці с. Юр'ївка – с. Нова Ялта та с. Б.Коса – с.Мелекіне. Зайнято всі пустуючі пансіонати та бази відпочинку.

Прибувають разом з військовою технікою, яку розміщують в місцях дислокації.

Також зафіксовано розгортання пункту зв'язку в с. Юр'ївка, розміщення щонайменше 30 танків на території одного з сільгосп підприємств в с. Ялта.

Зафіксовано розміщення живої сили в с. Мангуш, с. Нікольське, с. Кальчик та в районі станції Асланов біля с. Македонівка.

"Задля уникнення фіксації у центрі міста окупанти почали рух військових колон на Запоріжжя. Область у напрямку Гуляй-Поле здійснюється транзитом через с. Мангуш – Нікольське та з Маріуполя через с. Агробаза-Бердянське-Приазовське", – повідомив радник мера Маріуполя.

Андрющенко повідомив, що нові підрозділи кадировців прибули в Маріуполь та сконцентровані в центральному районі. Їх прибуття збіглося з початком роботи нового де-факто гауляйтера з Росії, що підтверджує інформацію про кадирівський контроль над Донецькою областю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Аж миготить" – у Маріуполі побільшало окупантів, кадировців і військової техніки

За його словами, у порівнянні з вереснем зростання російського контингенту зросло до 10 разів, що вказує на розміщення близько 10 -15 тис. окупантів по Маріупольському району.

На карті позначили червоним місця дислокації, помаранчевим – місця побудови укріплень.

Автор: t.me/andriyshTime
  На карті позначили червоним місця дислокації, помаранчевим – місця побудови укріплень окупантів
На карті позначили червоним місця дислокації, помаранчевим – місця побудови укріплень окупантів

19 листопада Андрющенко повідомив, що зафіксовано ще один рух ворожої техніки.

"О 15:06 колона 12 танків; 7 вантажівок з поки живою силою; 3 тентових КАМАЗа з БК; 4 паливозаправника через Маріуполь – Нікольське в напрямку Розівка – Гуляй Поле", – повідомив він.

О 15:10 колона тягачів – платформа для важкої техніки (пуста) в напрямку Донецька.

"Приємна колона. Мабуть, щось "поломане" треба тягнути в тил", – висловив думку радник мера.

"15:20 колона 30 військових вантажівок через центр Маріуполя в напрямку Донецька Також спостерігаємо розквартирування в с. Ялта, Мангуш, Білосарайська Коса для тривалого розміщення", – додав Андрющенко.

Глава Чечні Рамзан Кадиров посилює свою владу на окупованих територіях Донбасу, зокрема завдяки призначенням лояльних людей на керівні посади в регіоні.

Так, у тимчасово окупованому Луганську був призначений лояльний до Кадирова прокурор Гліб Міхайлов з Дагестану, який привіз своїх прокурорів. Його завданням буде, окрім репресій, легалізувати злочини кадировців в області, передає Центр національного супротиву.

Водночас у Донецьку майже постійно перебувають делегації з Чечні, які контролюють виконання гауляйтерами регіону своїх обов'язків перед Кадировим.

Зараз ви читаєте новину «РФ продовжує нарощування військового контингенту в Маріуполі: карта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі