субота, 10 листопада 2018 12:20

Працювала за ідею та принципово: розповіли, з чим боролася Гандзюк

Працювала за ідею та принципово: розповіли, з чим боролася Гандзюк
Слідство має 12 версій вбивства Гандзюк. Фото: Politeka

Катерина Гандзюк мала багато ворогів, адже активно боролася з корупцією та іншими злочинами на Херсонщині.

Зараз слідство розглядає 12 версій щодо злочину проти неї та її подальшої смерті. Про це розповів генеральний прокурор Юрій Луценко в ефірі телеканалу "Прямий".

Генпрокурор відзначив, що Гандзюк завжди була принциповою та боролася з різними видами корупції за якими стояли політики.

"Вона воювала з незаконною вирубкою лісів. І за цим стоїть певна політична сила. Вона воювала з варварським видобутком піску - і за цим стоять інші політики. Вона воювала з корупцією навколо вагових… Хто не знає, коли везуть урожай, автомобілі зважуються, і якщо є певна вага - їх не пропускають. Вони платять долари та проїжджають. Це величезний кримінальний бізнес, який регулярно загострюється у час жнив. Вона і з цим воювала. І за цим знову стоять певні політичні фігури краю. І я можу продовжувати", - розповів Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Замовник був не один" - активісти зробили заяву про справу Гандзюк

Генпрокурор додав, що активістка заважала багатьом корупціонерам прокручувати їх схеми.

"І вони її дуже не любили. Вона була також людиною нем'якою та за словом у кишеню не лізла. Тому ображених на неї достатньо. Але в цій ситуації, ще раз кажу, вона дійсно працювала за ідею та дійсно працювала принципово. Але це не до слідства, а це просто про характеристику", – зазначив Луценко.

Катерину Гандзюк облили кислотою в Херсоні 31 липня. Вона перенесла понад 10 операцій – але 4 листопада померла в київській лікарні.

Попередньо повідомлялося, що причиною її смерті став обрив тромбу. Проте днями офіційно була названа інша причина смерті - поліорганна недостатність, хімічні опіки із залученням 30-39% тіла, напад із використанням хімічної речовини з метою вбивства чи нанесення ушкоджень.

Зараз ви читаєте новину «Працювала за ідею та принципово: розповіли, з чим боролася Гандзюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі