пʼятниця, 09 листопада 2018 14:12

"Замовник був не один" - активісти зробили заяву про справу Гандзюк

"Замовник був не один" - активісти зробили заяву про справу Гандзюк
Напад на херсонську активістку Катерину Гандзюк замовила не одна особа. І винагорода за нього була більшою за $5 тис. Фото - Politeka

Напад на херсонську активістку Катерину Гандзюк замовила не одна особа. І винагорода за нього була більшою за $5 тис., про які говорили виконавці. Про це заявив активіст ініціативи "Хто замовив Катерину Гандзюк?" Роман Сініцин.

"Ми знаємо, хто замовив Катю Гандзюк", – сказав він, але ім'я назвати відмовився, передає Ліга.net.

На запитання, чи був це народний депутат, Сініцин нагадав, що журналісти злили одного з посередників вбивства Катерини (Ігоря Павловського – помічника нардепа БПП і генерала поліції у відставці Миколи ПаламарчукаGazeta.ua).

"Ми знаємо, хто, кому і скільки передавав грошей за напад на Катю. Замовник, насправді, не один", – заявив активіст.

Сініцин упевнений, що гроші завозилися до Херсонської поліції та прокуратури, щоб не шукали реальних замовників, що була стратегія "ліпити" з виконавців замовників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тисячі людей і море квітів: Херсон попрощався з Катериною Гандзюк (трансляція)

"Лише після скандалу з невинним підозрюваним Новіковим вони взяли 5 реальних виконавців – екс-бійців "Правого сектора". Дивує: частина з них – герої війни, які воювали у Донецькому аеропорту. Грошей за скоєне було набагато більше, не можу озвучувати суму. Ці люди працювали на помічника нардепа Ігоря Павловського. Охорона. Є факти, що вказують, що вони також займалися віджиманням врожаю у фермерів. Це ж аграрний регіон. Вони жили у Павловського на базі", – сказав він.

За його даними, головний виконавець Сергій Торбін отримував гроші від вищої ланки злочину . Він спочатку визнав провину, а потім відмовився від свідчень.

"Ми встановили кілька ланок із посередників, які ведуть до замовників", – заявив Сініцин і підтвердив, що одна з них – це помічник нардепа.

"До передачі справи до СБУ вся стратегія херсонської поліції, за нашою інформацією, полягала в тому, що вони хотіли зробити з ключового виконавця Торбіна замовника вбивства. Оприлюднення імені помічника нардепа було для того, щоб показати їм, що не варто так розслідувати справу. Тепер складність у тому, що лише Торбін знає наступних людей, які ведуть ближче до замовників, а він мовчить", – пояснив активіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У фігуранта справи Гандзюк зайнявся будинок

Сініцин назвав метою активістів змусити слідство назвати замовників нападу на Гандзюк. І не виключив оприлюднення нової інформації, якщо цього не станеться.

"Катя знала, хто її замовив за певний час. Журналісти-розслідувачі теж уже багато що знають. Незабаром побачите", – сказав він.

З приводу подальших дій Сініцин сказав, що зараз чекають, коли візьмуть під варту Павловського.

Катерину Гандзюк облили кислотою в Херсоні 31 липня. Вона перенесла понад 10 операцій – але 4 листопада померла в київській лікарні.

Зараз ви читаєте новину «"Замовник був не один" - активісти зробили заяву про справу Гандзюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі