субота, 04 травня 2024 02:36

Під час відновлення Бородянки "зникли" 20 млн гривень - Держаудитслужба

Під час відновлення Бородянки "зникли" 20 млн гривень - Держаудитслужба
Держаудитслужба повідомила про розкрадання коштів при відновленні Бородянки. Фото: Укрінформ

Державі були завдані збитки на суму 19,8 млн гривень.

Ці кошти були виділені на відновлення Бородянки, що значно постраждала під час російської окупації, повідомила пресслужба Північного офісу Держаудитслужби.

Серед основних порушень є відсутність металопластикових вікон, які мали бути встановлені в рамках відбудови регіону. Сума збитків через це склала 14 млн гривень. Ремонт вікон та дверей проводили за цінами, що були вищими за ринкові. Це призвело до неефективного використання бюджетних коштів на суму 5,2 млн гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Павлюк розповів, як в 2022 році вдалося зупинити наступ росіян на Київ

"Безпосередньо на ремонт пошкоджених будинків у Бородянці за програмою "єВідновлення" держава виділила 2,6 млн гривень. Аналогічну суму витратили на ті ж роботи. Тобто, одну роботу оплатили двічі. Цей підхід став причиною того, що окремі особи отримували кошти за рахунок інших платників податків", - зазначили аудитори.

Фахівці Держаудитслужби закликають ретельніше контролювати раніше виплати за програмою "єВідновлення", які були раніше здійснені, аби уникнути подібних ситуацій у майбутньому.

Інформацію про виявлені порушення аудитори передали в Офіс Генерального прокурора для притягнення винних до кримінальної відповідальності.

Необхідно відновлювати Україну до закінчення повномасштабної війни з Росією. Це не може чекати закінчення бойових дій, заявив посол Данії в Україні Оле Егберг Міккельсен.

Кошти необхідні не лише для відновлення зруйнованої інфраструктури, а й для проведення реформ, стимулювання економічного зростання і створення умов для сталого розвитку, розповів він.

Зараз ви читаєте новину «Під час відновлення Бородянки "зникли" 20 млн гривень - Держаудитслужба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі