вівторок, 10 липня 2012 21:41

Підліткові, який до смерті забив дівчину камінням, дали 13 років в'язниці

Підліткові, який до смерті забив дівчину камінням, дали 13 років в'язниці
На момент вбивства Газієву було 15 років. Зараз він отримав 13 років в'язниці. Фото із архіву Біляла Газієва.

Радянський районний суд Криму виніс вирок у справі 16-річного Біляла Газієва. У травні минулого року він забив до смерті камінням одногрупницю, 19-річну Катерину Корінь.

Вони разом навчалися в технікумі гідромеліорації та механізації сільського господарства. На момент убивства Газієву було 15 років. Він – нерідна дитина. В двомісячному віці його з дитячого будинку всиновила татарська родина.

Білял отримав 13 років в'язниці. Це – практично максимум для неповнолітнього. Українська Феміда рідко коли виносить неповнолітнім максимальні терміни.

"Аби злочинця не посадили у в'язницю, до справи підключилася татарська діаспора. Навіть сам Мустафа Джемільов, – каже правозахисник Ярослав Дунаєв. – Але справа набула широкого розголосу. У своєму останньому слові Газієв пробурмотів, що він не винен і це зробив не він".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Катерину Корінь однокурсник забив камінням

Після оголошення вироку батько Ібрагім Газієв у різкій формі висловив своє незадоволення вироком, стверджуючи, що зізнання з нього "вибили" міліціонери.

У зв'язку з цим прийомні батьки та їхній адвокат Олександр Лісовий подаватимуть апеляцію.

Мати вбитої дівчини Лариса Корінь вироком задоволена.

"Якщо Газієви подаватимуть апеляцію, ми зі своїм адвокатом Борисом Удовиченком також звернемося до суду зі скаргою, аби підсудному дали 15 років за вбивство, замість 13, котрі призначив суд першої інстанції", - пояснила жінка.

Зараз ви читаєте новину «Підліткові, який до смерті забив дівчину камінням, дали 13 років в'язниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі